Stavanger Oilers

Oilers-trio tilbake mot serielederen

Oilers tar imot serieleder Sparta til kamp i DNB Arena, og Oilers-trener Todd Bjorkstrand har flere spillere å velge mellom etter landslagspausen.

Stavanger — Med en høst hvor skademarerittet nesten ikke har tatt slutt for Oilers, i all hovedsak preget av korttidsskader, har landslagspausen tjent dem vel. Til den hektiske festuken med dobbeltkamp mot Sparta og Hockey Classic på Lillehammer er Jan Brejcak, Tommy Kristiansen og Greg Mauldin klar til tjeneste igjen for laget.

Trioen representerer ikke bare tre veteraner, men også vesentlig fysikk. Det er noe Oilers-trener Todd Bjorkstrand ser fram til å ha i verktøykassen mot serielederne.

– Det er perfekt. Jeg liker å ha spillerne tilbake, sier Bjorkstrand til RA.

Toppkamp i Fjordkraft-ligaen

Brejcak ble hentet til Oilers før hjemmekampen mot Ilves i Champions Hockey League, men etter én periode var det brått slutt for slovaken. 33-åringen fikk en smell i foten, og har den siste måneden jobbet seg tilbake. Mot Sparta får han sin første Oilers-kamp i Fjordkraft-ligaen.

– Jeg må være klar nå og hjelpe laget, sier den fysisk robuste slovaken.

Jan Brejcak

Hva han skal bidra med er han helt sikker på.

– For meg er hver kamp lik, og jeg skal spille på det jeg er best på. Det handler om å bruke kroppen, sende gode pasninger og gjøre alt som skal til for å hjelpe laget til seier, sier Brejcak.

Oilers-profilen Tommy Kristiansen har vært på sidelinjen med en brukket tommelfinger. Nå har han fått tid til å la det gro, og melder seg klar igjen.

– Det er moro å være tilbake nå, spesielt med Sparta som motstander. De har gjort det bra, og jeg kommer tilbake til et lag som er i god form, sier Kristiansen.

Tommy Kristiansen

Mauldins retur

For Greg Mauldin ble det noen langt kjedeligere dager uten den treningsmengden som amerikaneren foretrekker. Han har slitt med symptomer på hjernerystelse, men gleder seg over å trene som normalt igjen.

– Symptomene var egentlig de samme som da jeg var skikkelig ute for seks år siden. Nå føles det bra, og jeg gleder meg mye til å spille igjen, sier Mauldin.

Den tidligere NHL-spillerens første kamp etter skadeoppholdet er mot Sparta, noe som representerer historie for 40-åringen.

– Det var faktisk de vi møtte i min første Oilers-kamp. Nå har alle hatt pause, og det har gitt meg tid til å hente meg skikkelig inn etter skaden. Jeg skal gi alt, slår Mauldin fast.

For å slå fra seg mot serielederne er Bjorkstrand klar på hva som kreves.

– Vi må ha en god start på kampen. Vi og Sparta er ganske like stilmessig, og er fysiske. Vi må gå ut på isen og vise at det er vår arena fra første skift, sier Oilers-treneren.

Til kampen mangler Thomas Higson, Kristian Østby, Joona Partanen og Christoffer Karlsen. Sistnevnte soner den første kampen av de tre han ble utestengt for etter en takling i kampen mot Ringerike lørdag for halvannen uke siden. Dermed er det kun to av Oilers’ fire sarpinger som møter gamleklubben i DNB Arena tirsdag klokken 18.00.

Kampen kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen