Stavanger Oilers

Ny jobb for tidligere Oilers-trener

Er i gang som sportsdirektør hos sin nye arbeidsgaver.

Lubos Pisar er ansatt som sportsdirektør i den slovakiske klubben Banska Bystrica, eller HC’05 som de kalles. Den tidligere Oilers-assistenten har vært arbeidsledig siden han avsluttet oppholdet i Oilers med å vinne byttå i april, men hadde fått jobben som hovedtrener i Bratislava Capitals – laget som ble rammet av to tragedier forrige sesong og endte med å trekke laget. Det gjorde de også i sommer, ettersom de ikke klarte å stable det økonomiske på plass for en ny sesong i ICEHL.

Den tidligere keeperen Pisar var tydelig på at ha ønsket å bli hovedtrener da han forlot Oilers, men sjansen til å bli sportsdirektør var umulig å la passere for 41-åringen fra den slovakiske byen Bojnice.

– Det gir meg en mulighet til å sette spillerstallen, trenerteamet, kulturen og miljøet på en helt annen måte. Det var ikke en avgjørelse jeg brukte lang tid på da tilbudet kom. Jeg kan ikke la en slik mulighet passere, sier Pisar til RA.

Opprydning

HC’05 har nye eiere, og har den siste tiden hatt full opprydning i organisasjonen. Forpliktelsen de har vist til Pisar er gjennom en treårsavtale med opsjon på to sesonger til.

– Jeg ser fram til å jobbe med eierne som jeg har fått et godt forhold til. De minner faktisk veldig om eierne i Stavanger, sier den slovakiske sportsdirektøren.

Laget han overtok har sju importspillere, i tillegg til 23 slovaker. De spiller i den slovakiske Extraliga, og holder til i Zimný štadión Banska Bystrica. Foreløpig ligger de på niendeplass i ligaen med tolv lag, og Pisar er tydelig i ambisjonen om å klatre oppover.

Praktisk for Pisar

Nå vil uansett familien få en mulighet til å bo hjemme i Slovakia. Det er gang siden 2002-03-sesongen at Pisar ikke bor i Skandinavia. Landet, plasseringen, klubben og jobben stemte.

– Det er veldig praktisk for meg. Vi bor 40 minutter fra Banska Bystrica, og det er mulig å ta tog, sier han.

I løpet av 19 sesonger i Skandinavia, hvorav seks som trener og tre av dem i Oilers, har den tidligere keeperen vært innom Aalborg, Frederikshavn White Hawks, Örebro, Lindlöven og Herning Blue Fox. I sistnevnte klubb møtte han nåværende Oilers-trener Todd Bjorkstrand, og ble hans assistenttrener da han valgte å legge skøytene på hyllen.

PS: Markus Søberg kom nylig tilbake til Oilers etter et kort opphold hos Banska Bystricas konkurrent Poprad.

Mer fra Dagsavisen