Stavanger Oilers

Tommy Kristiansen reddet ut elleve i boligbrann

Oilers-legenden Tommy Kristiansen var på kveldstur med hunden da han så det brenne i en bolig. Reaksjonen hans kan ha reddet liv.

Søndag kveld var Kristiansen på tur med hunden Lola da han så røykutvikling i et bygg med fire leiligheter. Politiet i Sør-Vest meldte om brannen på Twitter klokken 20.55 og fulgte raskt opp med at en forbipasserende mann hadde sett brannen og løpt inn i bygget.

– Kveldsturen med hunden Lola kan ha reddet liv i dag, meldte Kristiansen selv litt senere på mikrobloggen.

Det var VG som først meldte om saken.

Til avisen sier Kristiansen følgende:

– Man blir litt redd. Jeg tenkte at jeg måtte få alle ut. Man går litt i en egen modus, i alle fall når det bor barn i bygget. Jeg er far selv.

Kristiansen fikk straks evakuert en kvinne før han fikk ut alle andre fra bygget. Han hentet også ut en barnefamilie. Visekapteinen til Oilers tømte også et brannslukningsapparat før han løp hjem til seg selv for å hente ett til.

– Det tok fyr bak komfyren og det var i ferd med å spre seg. Jeg var på rett sted til rett tid – to minutter senere og det hadde vært full fyr, sier Kristiansen til VG.

Han ble selv sendt til legevakten for sjekk etter redningsaksjonen, men meldte at formen var fin.

Operasjonsleder Helene Strand var full av lovord om Kristiansen.

– Det er steinbra, rett og slett. Modig og handlekraftig, sa hun til VG.

Faren for spredning var stor og Kristiansen kan fort ha reddet både liv og en større brann. Han var også eneste som ble sendt til sykehus for sjekk i etterkant.








Mer fra Dagsavisen