Stavanger Oilers

Oilers-spiller ferdig for året: – Forberedt meg på det

Backen Kristian Østby har ennå til gode å spille én kamp i Fjordkraft-ligaen denne sesongen. Det blir heller ikke flere i 2022.

Stavanger — Kristian Østby legges under kniven igjen neste uke for å få orden på håndleddet som brakk i NM-sluttspillet våren 2022. Etter Oilers vant byttå på Hamar har backen fra Sarpsborg vært gjennom et mareritt med opptrening, operasjon, ny opptrening, og til uken blir det operasjon igjen – før enda en opptrening.

26-åringen forteller litt om bakgrunnen for avgjørelsen.

– Det er litt som forventet egentlig, jeg har forberedt meg på det. Jeg hadde håpet det skulle holde med én operasjon, men det gjorde det ikke. Det har ikke grodd skikkelig. Det er et slag i trynet, for jeg trodde jeg var klar til å spille. Så var jeg jo ikke det likevel. Da må jeg bare operere, sier Østby til RA.

En slik operasjon har ikke noen form for fast tidslinje med tilbakekomstdato. Selv er han rask med å slå fast at det ikke blir flere ishockeykamper i 2022. Likevel er det mulig for den 201 centimeter lange backen å rekke sluttspillet.

– Kan rekke det, men vet ikke, svarer Østby på spørsmålet om det er mulig å få til.

– Vet du noe mer om hvor lang tid det tar?

– Jeg har ikke peiling, men tror ikke det er positivt med den andre operasjonen i håndleddet, sier Østby.

Forrige sesong fikk han fire landskamper, og ville naturligvis vært aktuell til Petter Thoresens siste VM-uttak som landslagssjef dersom han ikke hadde fått problemer med håndleddet i sluttspillet.

Mot slutten av sesongen fikk både 26-åringen og sarpingen Christoffer Karlsen nye avtaler med Oilers. Østbys nye avtale strekker seg ut neste sesong.

Det er selvfølgelig ingen trøst, men gjør at han slipper å bekymre seg for andre ting enn å komme tilbake til isen.

– Det hadde vært krise om jeg ikke hadde hatt noe å gå til. Jeg slipper iallfall det stresset, om hvor jeg skal være neste år, sier Østby.

Kristian Østby

Takker Oilers-garderoben

Skadeproblemer er noe mange toppidrettsutøvere opplever gjennom en lang karriere. For Østby har det vært mye i løpet av kort tid. Han beskriver det selv som å få slag etter slag servert i trynet.

Det mentale er åpenbart med på å gjøre ham sterkere, for det har vært mange endringer å forholde seg til.

– Jeg fikk beskjed alt var som det skulle, så tok jeg MR i sommer. Da var det bare å kjøre på noen uker, så skulle alt være fint. Slik var det ikke. Det ble operasjon i stedet, og så én til nå, sier Østby.

– Hva er det som motiverer deg gjennom opptreningen?

– Jeg har vært gjennom hele registeret av følelser. Hadde jeg ikke hatt garderoben å gå til, og guttene i den, ville det vært mye tøffere. Det hadde vært ekstremt vanskelig å stå i dette helt alene, sier Østby.

Brejcak

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson tok grep tidligere i oktober og hentet inn den defensive backen Jan Brejcak fra Slovakia. Tilfeldigheter førte til at han fikk en skade i underkroppen i den første perioden som Oilers-spiller, da laget møtte finske Ilves i Champions Hockey League. Han er ikke langtidsskadd, og forventes tilbake i løpet av én uke eller to.

Den nye operasjonen til Østby endrer uansett ikke hva Oilers gjør framover. Det er allerede hensyntatt.

– Vi vet jo ikke hvor lenge Kristian er ute, det er derfor vi har hentet Brejcak, sier Higson.

Pål Haukali Higson

I tillegg til Østby og Brejcak er Tommy Kristiansen ute med brukket tommelfinger. Tirsdag var Greg Mauldin og Thomas Higson syke, men forventes klare til torsdagens kamp mot Lillehammer.

André Bjelland Strandborg, Sander Hurrød og Dennis Sveum trente for fullt med laget tirsdag.

Oilers møter Lillehammer på borteis torsdag før de drar videre til Oslo for å møte Manglerud Star lørdag. I DNB Arena skal kvinnelandslaget i håndball spille kamper.

Mer fra Dagsavisen