Stavanger Oilers

Nok en Oilers-skade

De negative skadenyhetene hoper seg opp for Oilers.

Stavanger — Oilers-vingen Tommy Kristiansen er ute med skade. Han brakk tommelen i torsdagens 2-1-seier på overtid mot Vålerenga, men visste ikke det var brudd. I lørdagens overtidstap mot Frisk Asker spilte 33-åringen nesten 15 minutter, men måtte få fingeren sjekket etter kampen.

– Kjente jeg hadde vondt før kampen, og mot Frisk ble det vondt da jeg skøyt. Jeg spilte kampen, og fant ut den var knekt etterpå, sier Tommy Kristiansen til RA.

Skadehistorikken til Oilers-profilen har vært omfangsrik det siste året. Forrige sesong spilte han 33 av 45 kamper i Fjordkraft-ligaen. Han fikk et skudd i en finger på morgentreningen før Sparta-Oilers 30. september, og spilte bortekampen før han ble ute i over én måned på grunn av feil fra helsepersonell.

I februar fikk han en kølle i ansiktet, og var kun millimeter fra å bli blind. Han hadde englevakt, og fikk kun et sprukket øyelokk. Da sluttspillet gikk i gang fikk han en kneskade, som kostet ham et leddbånd.

Flere tilbake for Oilers

Skadene har likevel ikke stoppet maskinen fra Sarpsborg, som lørdag leverte sin 100. assist i Fjordkraft-ligaen for Oilers. Det spesielle var likevel at det skjedde med brukket tommel.

– Hvor lenge blir du ute?

– Det er et rent og fint brudd i fingeren, så jeg regner med å være klar etter landslagsoppholdet. Det gjør at jeg går glipp av fire kamper, og regner med jeg er klar etter det. Nå skal jeg holde den i ro noen uker, sier Kristiansen.

Etter landslagsoppholdet vil også en annen sarping være tilbake for Oilers. Backen Kristian Østby er langtidsskadd, og estimert å være tilbake etter pausen som starter i det sluttsignalet går i Oilers-Ringerike Panthers 5. november. Den neste kampen er ikke før Sparta kommer til DNB Arena 15. november.

Fra før er Jan Brejcak, Sander Hurrød og André Bjelland Strandborg ute, men de to sistnevnte er etter alt å dømme tilbake mot Lillehammer torsdag.

Sveum tilbake

Mot Frisk Asker måtte også Dennis Sveum forlate isen og sy ansiktet. Han returnerte ikke til kampen, men forteller RA at han er tilbake på trening med laget tirsdag.

Mandag hadde nemlig Oilers en etterlengtet fridag. Gjennom oktober har Oilers så langt spilt to kamper i Champions Hockey League, derav én i Finland, i tillegg til sju kamper i Fjordkraft-ligaen. På månedens siste dager skal det spilles to bortekamper til, som gjør at Oilers ender opp med seks bortekamper i serien. Etter torsdagens bortekamp mot Lillehammer ønsker nemlig Manglerud Star velkommen til «Garasjen» lørdag.

Mer fra Dagsavisen