Stavanger Oilers

Dette vil Oilers-treneren se i sesongens første kamp

Oilers møter Stjernen på borteis i sesongens første treningskamp.

Stavanger — Torsdag klokken 18.00 droppes pucken, og Oilers skal for første gang denne sesongen måle krefter mot et annet lag. Det er noe Todd Bjorkstrand ser fram til.

– Vi må se laget i kampsituasjon, og få en ny start etter en god sesong. Det blir viktig for oss å lage nye, gode rutiner, sier Bjorkstrand til RA.

– Hva ønsker du å se i første treningskamp?

– Jeg vil se arbeidsmoral og konkurranseinstinkt. Vi må være godt forberedt fra start. Nå har vi fått noen treninger, så må vi se hvordan det ser ut i kamp. Vi har vår vei å spille på, og vil alltid jobbe med det. Likevel er det noen ting man ikke kan endre på, og det er at vi må jobbe hardt. Det er ikke noe vi kan forhandle på, sånn må det bare være fra første sekund, sier Oilers-treneren.

Kaptein Dennis Sveum gleder seg også til å komme i gang med kamper etter noen harde uker i DNB Arena. Oppkjøringen har gått for fullt, og Sveum ser fram til å ikke bare ha lagkameratene å bryne seg på.

– Det blir deilig å få andre motstandere enn oss selv, og jeg gleder meg, sier Sveum.

Nye Oilers-spillere krydrer

Selv om den norske stammen er tilnærmet lik forrige sesong har det kommet inn tre nye utlendinger i Paul Bittner, Colton Beck og Bryce Gervais. Likevel blir det ikke noen store forandringer i stilen, ifølge Sveum. Kontinuiteten har vært en nøkkelfaktor i alle Oilers’ mesterlag.

– Vi skal spille relativt likt, men det er litt andre spillertyper som er kommet inn. Noen av de nye kan krydre med litt andre roller enn de som var her i fjor. Samtidig skal vi ikke finne på noe nytt, vi trenger ikke å finne opp kruttet igjen, sier Sveum.

Dennis Sveum

Gervais er en spiller som kan bidra med målpoeng og kreativt spill i angrepssonen, nærmest på tross av ekstrem defensiv historikk. Centeren har aldri spilt en seniorsesong med minuspoeng i seriespill. Bittner er stor med sine 193 centimeter, og har evnen til å bruke størrelsen til å transportere pucken. For Beck er det struktur og hardt arbeid som gjelder, ikke helt ulikt forrige sesongs center Jarrett Burton i stilen.

Oilers’ rekker

Foreløpig har det ikke vært noen store skader på Oilers-treningene. Den eneste som er uaktuell mot Stjernen er Kristian Østby, som ennå ikke er helt i orden etter brudd i håndleddet fra sluttspillet. De siste ukene har Østby deltatt på skøyteøvelser, og nærmer seg full trening.

Det gjør at Thomas Higson drar med laget til Fredrikstad. Det samme gjør Stavanger-gutten Vegard Faret. Sistnevnte har prøvekontrakt med Oilers fram til seriestart.

På treningene har Oilers spilt med følgende rekker den siste tiden:

  • Dan Kissel, Bryce Gervais og Paul Bittner
  • Ludvig Hoff, Colton Beck og Christoffer Karlsen
  • Greg Mauldin, Thomas Berg-Paulsen og Tommy Kristiansen
  • Sander Hurrød / Vegard Faret, André Bjelland Strandborg og Anders Tangen Henriksen
Vegard Faret

Backpar:

  • Martin Lefebvre og Patrick Ulriksen
  • Andreas Klavestad og Dennis Sveum
  • Noah Bergesen Aarthun og Daniel Bøen Rokseth

Kampen mot Stjernen er den første og siste treningskampen på norsk jord denne sesongen. Neste uke drar Oilers sørover i Europa for å spille oppkjøringskamper og forberede seg til første Champions Hockey League-oppgjør mot Red Bull Salzburg 1. september. Etter kampen mot Freibourg-Gottéron noen dager senere drar Oilers hjem, og da er det is i DNB Arena igjen etter oljemessen ONS.



Mer fra Dagsavisen