Stavanger Oilers

Slik vurderer RA årets Oilers-stall

Oilers er på isen, og RAs Kristoffer Knutsen har trillet terningen på de forskjellige lagdelene.

Stavanger — I snart to uker har Oilers forberedt seg til ny sesong, som ikke bare inneholder spill i Fjordkraft-ligaen men også Champions Hockey League.

Før det går i gang med treningskamper har RA vært til stede på flere treninger for å gjøre en vurdering av lagets oppbygging. Vurderingen er gjort ut fra terningkast hvor én er svakest og seks er sterkest.

Målvakter: 5

Spillere: Henrik Holm, Joona Partanen og Jens Hoekstra

Det viktigste først: Henrik Holm er utvilsomt blant ligaens, og landets, aller beste målvakter. Han har gjennom å stoppe pucker bidratt til mange Oilers-gull, og er nummer to på mesterlisten i klubbhistorien bak evighetsmaskinen Dennis Sveum. Med totalt 14 titler som Oilers-spiller har Holm vært en helt sentral bidragsyter, og det vil han fortsette å være. Alene er han verdt terningkast seks, men dersom det kommer skader er det dessverre for langt ned til nummer to.

Joona Partanen er en god keeper, men trenger flere skudd på seg for å spille på sitt aller beste. Det fikk han i Narvik, men ikke i Lillehammer og forrige sesong med Oilers. Partanen er på ingen måte en dårlig keeper, men er en klar nummer to bak Holm. Det er et retningsvalg Oilers gikk for etter Ruben Smith ga seg.

Et spennende valg som nummer tre er Jens Hoekstra, som forrige sesong leverte 93,5 i redningsprosent på U20-laget. 18-åringen er et godt keepertalent som nå er belønnet med juniorkontrakt i Oilers.

Backer: 6

Spillere: Martin Lefebvre, Patrick Ulriksen, Dennis Sveum, Daniel Bøen Rokseth, Kristian Østby, Andreas Klavestad og Noah Bergesen Aarthun.

Må kalles for defensiv dynamitt. Ingen lag i Fjordkraft-ligaen er i nærheten av å ha en så sterk backbesetning.

De fleste lag har backer med sterke offensive bidrag, som ofte har en pris i form av mål som kommer mot på grunn av risikoen. Oilers’ beste offensive back, Martin Lefebvre, sto med en sterk pluss/minus i fjor. Det henger naturligvis sammen med at han i tillegg til de offensive bidragene er solid defensivt.

Martin Lefebvre

Backkorpset til Oilers mangler egentlig ingenting, men kan opp mot andre lag framstå kjedeligere. Bredden er ekstrem, og med Nicolai Bryhnisveen ut er det duket for en skikkelig seniorsesong for Noah Bergesen Aarthun. Stavanger-gutten hadde en bratt utviklingskurve forrige sesong, og ble belønnet med A-lagskontrakt.

Fra junioravdelingen har ingen fått kontrakt ennå, men det er flere som har vært med på treninger. Thomas Higson og Adrian Gjøse Monsvik kan fort bli spillere som debuterer når skadene kommer i løpet av sesongen.

Denne sesongen er det ekstra viktig for Oilers å ha sterk dybde, ettersom det skal spilles flere kamper på grunn av Champions Hockey League. Som kjent er det ikke mulig å ha for mange backer i et sluttspill, og veien dit blir med ekstra mange kamper som gir skaderisiko.

Løpere: 5

Spillere: Dan Kissel, Paul Bittner, Colton Beck, Bryce Gervais, Tommy Kristiansen, Greg Mauldin, Thomas Berg-Paulsen, Anders Tangen Henriksen, Ludvig Hoff, Sander Hurrød, Christoffer Karlsen, André Bjelland Strandborg og Sander Husebø.

Ser man bort fra Greg Mauldin, og stavangerske Dan Kissel, er alle importene framover på isen skiftet ut. Colton Beck er den som minner mest om Jarrett Burton, selv om de er litt ulike spillertyper. Likevel er det naturlig å tenke at canadieren Bryce Gervais vil passe godt sammen med Dan Kissel for å sørge for at den nesten stavangerske vingen fra Chicago kommer over 20 mål i seriespillet igjen.

Colton Beck

Paul Bittner tilfører størrelse og fysikk. Han har tidligere vært kjent som en svært fysisk spiller, av den typen backer aller helst ikke vil ha på seg når de har pucken. I Oilers passer han som hånd i hanske.

Forrige sesong tok Thomas Berg-Paulsen noen enorme steg. Stavanger-gutten har gått fra å være et lokalt talent til å være en landslagsaktuell senior med en fysikk som bør få motstanderne i Fjordkraft-ligaen til å skjelve. Han er enkelt og greit både hurtigst, mest eksplosiv og utholden. Ikke langt fra beistet Petter Røste Fossen, bare med bedre ishockeyferdigheter. I sluttspillet ble han en del av en bulkerekke med Tommy Kristiansen og Greg Mauldin, noe trener Todd Bjorkstrand ser ut til å beholde denne sesongen – iallfall ut fra de første ukene med trening.

Bryce Gervais

Mange lag har mer kreative spillere enn Oilers, men disiplinen i DNB Arena er høy. Gode offensive spill vinner kamper, mens det defensive vinner titler. Laget er bygget for å være solid, og det er det.

Den enorme bredden mangler foreløpig. Sander Husebø har fått juniorkontrakt, mens Vegard Faret er på prøvespill fram til seriestart i Fjordkraft-ligaen. Med Faret vil Magnus Hoff være erstattet med en mer fysisk og robust spiller, mens det fortsatt ikke er hentet inn en erstatter for Markus Søberg.

Sander Hurrød

Riktignok var det overflod av høyrefattede vinger forrige sesong. Mauldin, Kristiansen, Søberg, Steve Whitney, Anders Tangen Henriksen og Christoffer Karlsen hadde høyrefatning, noe som er et luksusproblem for et lag med kun én høyrefattet back. Med Søberg ut gir det åpning for både Tangen Henriksen og Karlsen til å kapre en rolle med mer istid og produksjon i fem mot fem. Søbergs avskjed i DNB Arena gir dermed ikke direkte negative innvirkninger, men kan gi Karlsen muligheten å produsere bedre i fem mot fem etter en sterk debutsesong for Oilers i overtall.


Mer fra Dagsavisen