Stavanger Oilers

Oilers på isen med ungene: – Husker det godt selv

Noah Bergesen Aarthun og resten Oilers fikk sesongens første møte med supporterne.

Stavanger — Torsdag var det duket for kickoff i DNB Arena, og for Asgeir Rammen (9) ble det en ekstra stor opplevelse. 9-åringen gikk på isen sammen med Oilers-spillerne og flere av de rundt 1000 frammøtte supporterne etter internkampen var ferdigspilt. Der fikk han seg en overraskelse, og sannsynligvis et minne for livet.

Oilers-back Noah Bergesen Aarthun gikk nemlig inn i garderoben for å hente en kølle for å gi den videre til den unge ishockeyspilleren.

Noah Bergesen Aarthun

For Stavanger-gutten Aarthun er det nemlig en tanke bak det hele.

– Jeg husker tilbake selv på da jeg var liten. Sjansene vi fikk til å skøyte på isen med A-lagsspillerne var veldig kjekke, og jeg husker veldig godt da jeg fikk en kølle fra Michael Brandasu. Jeg vet det settes pris på, sier Aarthun til RA.

Kampfølelse

Backen var glad for å se at så mange møtte opp for å hilse på laget, samtidig som det er et hyggelig avbrekk i oppkjøringen laget driver med. 1. september droppes pucken i Mozarts fødeby, og Red Bull Salzburg er motstander i Champions Hockey League.

Fram til det skal det gjennomføres mange treninger, og laget har allerede to treningsuker bak seg på isen. Da passer det godt å få en internkamp, selv om det kun ble to perioder på 15 minutter.

– Det er et godt avbrekk, og i tillegg får vi litt mer kampfølelse enn på trening, sier Aarthun.

Oilers

Rokseth-glipp

Før internkampen stilte supporterklubben Roughnecks med gratis pølser utenfor DNB Arena. Tilbudet ga naturlig nok kø for å sikre seg en varm pølse før sesongens første møte med kulden i hallen.

Pølsekø

På isen gikk det meste greit, men da sesongens Oilers-stall ble presentert oppsto det en situasjon. Informasjons- og samfunnskontakt i Oilers, Kjetil Garvik, glemte å introdusere backen Daniel Bøen Rokseth. Det endte med at den rutinerte backen gjemte seg på benken, før kaptein Dennis Sveum tok mikrofonen fra Garvik og introduserte ham.

Det ga latter og glede i DNB Arena, som snart skal bytte ut ishockey med ONS for en kort periode.

Daniel Bøen Rokseth
Dennis Sveum
Daniel Bøen Rokseth
Daniel Bøen Rokseth
Kjetil Garvik

Oilers drar til Fredrikstad for å møte Stjernen til første oppkjøringskamp neste torsdag. Etter det går turen videre på kontinentet, og det skal spilles treningskamper sørover i Europa før første nedslepp i CHL. Deretter møter Oilers Greg Mauldins tidligere klubb Fribourg-Gottéron i samme turnering før de drar hjem til Stavanger.

Nyeste fra Dagsavisen.no: