Stavanger Oilers

Oilers-nykommerne på plass

Oppkjøringen til Oilers er for alvor i gang, og denne uken er de bortimot fulltallige på isen.

Stavanger — Bryce Gervais og Martin Lefebvre var på isen med Oilers mandag, og med unntak av Kristian Østby er hele laget på isen denne uken. Sistnevnte har etter alt å dømme den siste uken borte fra isen etter bruddet i hånden som han pådro seg i sluttspillet.

Selv om forrige sesong endte med både seriegull og byttå er Oilers-trener Todd Bjorkstrand tydelig på at det er historie. Med spillerne tilbake på isen, og første offisielle kamp i CHL 1. september, er det ingen tid å miste.

– Det er alltid godt å være tilbake etter sommeren, og alle gleder seg til å komme i gang med sesongen. Det er viktig å gå videre fra forrige sesong, sier Bjorkstrand til RA.

Todd Bjorkstrand

Forrige gang Oilers ble seriemestere (2019-20-sesongen) åpnet den påfølgende sesongen med klubbhistoriens verste serieåpning. Det resulterte i at laget lå på niendeplass til landslagspausen i november, og dro til Narvik for å spille bunnkamp. Derfra gikk det bare én vei, og Oilers klatret til tredjeplass i løpet av de to påfølgende månedene før sesongen ble koronaavlyst. Treneren er tydelig på at det ikke skal gjenta seg.

CHL-gulrot for Beck

I tillegg har spillerne en ekstra gulrot liggende foran seg. Før den første pucken slippes i Fjordkraft-ligaen skal Oilers konkurrere mot de beste lagene i Europa i Champions Hockey League.

Nykommeren Colton Beck legger ikke skjul på at CHL-trekningen bidro til å sikre signaturen på sportsdirektør Pål Haukali Higsons tilbud. Centeren Beck spilte forrige sesong for finske Ilves, som sammen med Red Bull Salzburg (Østerrike) og Fribourg-Gottéron (Sveits) er Oilers’ kommende motstandere i mesterligaen.

– CHL-plassen er en bonus for meg med å spille her. Det blir kult å møte gamle lagkamerater der, sier Beck.

Colton Beck

Han har fått litt over én uke med sine nye lagkamerater, og trives godt i Stavanger.

Gervais liker det raskt

Den andre centeren som er hentet inn i sommer er Bryce Gervais. Han signerte for Oilers uken før laget gikk på is, og mener selv at lagets stil går som hånd i hanske.

– Det passer meg bra. Det er raskt spill, og hele opplegget er tilrettelagt for at vi skal vinne. Det er jo det jeg spiller for, sier Gervais.

Bryce Gervais

Han, Beck og Paul Bittner har allerede fått vist seg fram på trening, men Oilers-trener Bjorkstrand vil gjerne se mer av dem før han gir noen vurderinger utover forhåndskunnskapene han har om spillerne.

– Det er tidlig, men jeg gleder meg til å se dem i kamper for å få et bedre bilde av dem. Nå må de få tid til å tilpasse seg til oss, sier han.

Collegespiller Lars Christian Rødne og NHL-spilleren Rudolfs Balcers er med på treningene til Oilers fram til de drar.

Nyeste fra Dagsavisen.no: