Stavanger Oilers

Bjorkstrand og Oilers har hentet ny back

Oilers sikret nok en signering før overgangsvinduet stengte.

Stavanger — Tristan Thompson har signert for Oilers. Den canadiske backen kommer fra spill for den amerikanske klubben Rapid City Rush i ECHL (nivå tre). Nå er han klar for spill i Fjordkraft-ligaen.

– Eneste grunnen vi tenkte på det er at vi har så mange skader på backer, og vi spiller mange kamper. Da er det viktig med dybde i laget. Det er tanken bak. Hadde ikke Martin (Lefebvre) blitt skadet ville vi ikke gjort det, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til RA.

Lefebvre, som ble hentet til Stavanger før sesongen, ble skadet i lørdagens kamp mot Frisk Asker. Ifølge Oilers-treneren er det en uviss tidslinje på skaden til backen med 27 poeng på 33 kamper.

Nysigneringen Thompson er en toveisback fra den canadiske provinsen Alberta som har spilt college for University of Alaska-Fairbanks. I et tørt spillermarked har sportsdirektør Pål Haukali Higson og trener Bjorkstrand dermed funnet en spiller som kan gå inn og ta en plass på laget.

– Jeg har sett ham noen kamper på video, og har skapt meg et inntrykk av ham som spiller. Det blir spennende å se ham i aksjon, sier Bjorkstrand.

Det er ennå uklart når Thompson vil være klar for kamp.

Oilers har dermed sju utlendinger i troppen etter Thompson og Greg Mauldin ble signert før overgangsvinduet stengte natt til mandag. Utlendingskvoten i norsk ishockey er på seks spillere, som gjør at én utlending må på tribunen dersom alle er skadefrie.


Mer fra Dagsavisen