Stavanger Oilers

– Viser at det er teoretikere som bestemmer

Regjeringen åpnet torsdag opp for inntil 1500 tilskuere innendørs og Oilers-fansen slipper inn igjen mot Lillehammer lørdag. I DNB Arena undrer de seg likevel sterkt over måten dette skjer på.

Stavanger — Daglig leder Terje Haukali i Oilers understreker fredag morgen at de fortsatt ikke hadde mottatt forskriften, men gjør regning med at kohortinndeling står sentralt ut ifra det som ble sagt torsdag.

– Ut ifra det vi leser blir det litt jobb med å få det på plass. Vi er veldig glade for at det åpnes, men kohortinndeling er ingen god løsning slik vi ser det. Dette viser at det er teoretikere som bestemmer. De tenker ikke praksis, sier Haukali til RA.

Hvorfor ble det ikke en prosentandel av kapasiteten slik de sa de skulle gå for?

—  Terje Haukali

Han mener dette både gir merarbeid, som i praksis ikke hjelper stort på smittevern, og mye mer uoversiktlighet med å dele inn.

– Vi har uansett god kontroll, hadde sørget for avstand og påbud om munnbind. Hvorfor skal de da ha spesifiserte kohorter fra utsiden av DNB Arena til setet? Det er utrolig vanskelig å ha gode løsninger på. Det er tydelig at de ikke har spurt bransjen når de henger seg så mye opp i kohortene.

– Hvorfor ikke prosent?

Haukali mener det ville vært langt mer fornuftig å bruke 50–60 prosent av kapasiteten med jevn avstand mellom alle som ikke er i samme husholdning.

– Hvorfor 1500? Hvorfor ikke et prosentantall av arenaenes kapasitet slik de sa de kom til å gå for? Jeg spør ikke fordi vi hadde fått inn så mange flere tilskuere, men vi ønsker å håndtere arenaen på en best mulig måte.

Haukali peker på at den løsningen ville vært mer oversiktlig både for kunden og Oilers. Nå får de som har betalt for sesongkort mindre valgfrihet på hvor de vil sitte. Å sette folk i nærheten av der de har betalt for å sitte opprinnelig ville vært mye enklere med prosent av kapasitet.

– Det var stor misnøye sist. Per som normalt sitter høyt på felt K, fikk nå plass rett bak spilleboksen. Han fikk heller ikke hilse på de han normalt går på kamp med. Da ble det støy.

Det rent økonomiske med å slippe inn 1500 tilskuere mener Haukali spiller en underordnet rolle i en direkte forstand. At likviditeten blir styrket umiddelbart, og ikke av etterbetalte refusjoner, betyr lite. Dette handler om å tilby sitt produkt til sesongkortholdere og sponsorer. Dette er menneskene klubben er helt avhengige av også i fortsettelsen. Oilers frykter selvsagt langtidseffektene.

Målet er nå at alle skal få en mulighet til å få hva de har betalt for i løpet av de tre neste kampene.

– Økonomisk tjener vi nesten ikke på denne endringen. Utgiftene går også opp. Vi må ha mye mer folk i sving nå med vakter, åpne kiosker og kjøkken. Når vi først åpner skal vi selvsagt gi en best mulig opplevelse.

Ny vurdering i februar

Han har selvsagt en drøm om at man er tilbake til normalen – i det som forhåpentligvis blir det første sluttspillet på tre år. Omikron er noe alle sannsynligvis vil få og tallene på alvorlig syke og innlagte stuper. Da forventer han selvsagt at lettelsene kommer fortløpende om trenden holder seg.

– Så har jeg lært at håp og drømmer ikke alltid henger sammen med realitetene i en pandemi.

Da regjeringen gikk ut med sine nye regler torsdag kom det fram at tallet utendørs blir på 3000. Så fortalte også kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) at det var planer om nye vurderinger alt i starten av februar.

– Da håper jeg at vi kan åpne mer, både for arrangementer med og uten faste tilviste plasser, sier Anette Trettebergstuen i en pressemelding.






Mer fra Dagsavisen