Stavanger Oilers

Vi har vurdert Oilers-stallen: Tre får sekser

Oilers’ sesong i Fjordkraft-ligaen er mer enn halvspilt, og RA-sporten har tatt fram terningen for å vurdere stallen.

Stavanger — Over halve seriespillet er unnagjort for Oilers, og tradisjonen tro vurderer RA-sporten stallens prestasjoner.

For å bli vurdert må en utespiller ha deltatt i ti kamper. Karakteren går på en skala fra én til seks, hvor én er lavest og seks høyest. Spillerne er vurdert ut fra hvilken rolle de har i laget denne sesongen, og prestasjonene ut fra det.

Målvakter:

Henrik Holm 5 – Startet sesongen uten de helt store kampene, men har vokst. Viser jevnlig hvorfor han er blant Petter Thoresens betrodde keepere på landslaget. Det går ikke an å diskutere hvem som er ligaens beste keeper uten å ha med Fredrikstad-gutten i diskusjonen.

Joona Partanen 4 – Gjorde jobben da Henrik Holm ble benket tidlig, men har ikke fått vist seg fram i de kampene der det hagler skudd. Da er den norsk-finske keeperen god.

Backer:

Noah Bergersen Aarthun 4 – Har ikke gjort seg bort med de mulighetene som har kommet, og begynner å ta mer ansvar på isen. Er ikke lenger en passasjer, men på vei til å bli en som kan bidra med noe på A-laget. Det i seg selv er sterkt for en ung back.

Nicolai Bryhnisveen 3 – Skader og litt humpete spill for backen fra Oslo som signerte ny kontrakt før sesongen. Har åpenbart hatt problemer med lyskene, og får en mulighet å revansjere seg på isen igjen snart.

Andreas Klavestad 5 – Moderne toppback. Har spilt seg inn i landslagsvarmen fra Oilers og framstår mye mer sikker i det han foretar seg enn forrige sesong. Henger med i høyt tempo og sender sjelden puckene et annet sted enn framover.

Martin Lefebvre 4 – Backen med Fjordkraft-ligaens vakreste skøytestil, men har enda mer å gå på offensivt. Styrer ligaens beste overtall fra blålinjen, men i fem mot fem kan det forventes bedre produksjon fra den canadiske stjernebacken.

Daniel Bøen Rokseth 4 – Begynner å komme tilbake til gamle høyder etter en litt tung start med mange personlige feil. Er på vei til å bli den Rocky som publikumet i Stavanger kjenner igjen.

Dennis Løvold Sveum 5 – Ære den som æres bør. Dennis Sveum er som vin, han blir bedre med årene. Har virkelig tatt et steg fra forrige sesong og ser yngre ut i en alder av 35 år. Det i seg selv er imponerende. Den solide defensive backen er også kaptein, og skal ha honnør for måten han takler både medgang og motgang på.

Patrick Ulriksen 6 – En spiller som er enkel å glemme på grunn av beskjedne offensive bidrag, men backen fra Furuset har vært en av Oilers’ beste spillere defensivt denne sesongen. Bidrar også med energi framover, og er ikke redd for å ta den tøffe jobben.

Patrick Ulriksen

Kristian Sjødahl Østby 4 – Ligaens største spiller (201 centimeter) har hatt veldig gode kamper, men også kamper hvor han er blitt brutalt straffet grunnet størrelsen. Er solid defensivt, men har et ekstra gir inne. Etter skaden er det på tide å dra det fram.

Løpere:

Thomas Berg-Paulsen 5 – Det er ikke noen høy poengproduksjon fra Stavanger-gutten, men han har sikret landslagsdebuten som dybdespiller. Bringer en herlig energi på isen og er solid defensivt. Har også tatt steg i droppsirkelen, som er viktig for en center.

Rob Bordson 5 – Playmakeren fra Minnesota har begynt å glimte, og har allerede levert sesongens kanskje peneste assist til Christoffer Karlsen. Sterk i duellspillet og utrolig smart. Vår spådom er at han bare vil bli bedre fram mot sluttspillet.

Jarrett Burton 6 – Spilleren alle trenere i Fjordkraft-ligaen må ha øverst på ønskelisten til jul. Det er ingenting pent med måten han spiller ishockey på, men det er bunnsolid og gjennomført. Han plukker langt mer poeng enn antatt og er kanskje Norges mest fryktede i droppsirkelen. For en klassespiller!

Jarrett Burton

Anders Tangen Henriksen 4 – Energien skal det ikke stå på, men skuddet blir ikke like godt brukt som i starten av sesongen. Åpnet utrolig bra etter returen til Oilers, men mangler stabiliteten. Gir alltid full innsats.

Ludvig Hoff 4 – Sterk, men vil bli mye sterkere når han omsider får sjansen i sluttspill. Spiller best når han får boltre seg med bruk av fysikk, og har definitivt et høyt nivå inne.

Magnus Hoff 3 – Har etablert seg som en dybdespiller i Oilers, men blir stadig utfordret. Et større offensivt repertoar ville definitivt tilført en stor verdi for ham på isen.

Sander Dilling Hurrød 5 – Veien trenger ikke være lang fra junior til senior, det har Fredrikstad-gutten bevist. Er ikke redd for å gå i tøffe dueller, gjør oppgavene som må til og utstråler en enorm konkurransestyrke. Prototypen på en junior som tar plassen sin på A-laget.

Christoffer Karlsen 6 – Sarpsborg-gutten ble sett på som en usikker signering da han ble hentet til Stavanger, men har virkelig levert varene. En ting er den sterke målproduksjonen, men vingen har også gode defensive egenskaper og tilfører noe i alle faser av spillet.

Christoffer Karlsen

Dan Kissel 5 – Kissel er god, som alltid. Har fortsatt med trenden han har hatt etter oppholdet i Sveits flere assister. Er blant ligaens aller beste spillere, og har ikke mistet farten tross alderen.

Tommy Kristiansen 4 – Dessverre har ikke publikumsfavoritten fått vist seg fra sin beste side ennå grunnet et langt skadeopphold med fingeren som brakk på morgentreningen før Sparta-kampen 30. september. Nå er han på vei tilbake i toppform på isen, og vil sannsynligvis bare bli bedre for hver kamp.

André Bjelland Strandborg 4 – 19-åringen fra Stavanger har fortsatt utviklingen og blitt bedre i den defensive fasen av spillet. Mangler fortsatt den offensive produksjonen som han har i seg, men med enda mer erfaring vil den nok komme om ikke altfor lenge.

Markus Søberg 4 – Glimter til i perioder, men det blir fortsatt mye nesten. Med de nye rekkekombinasjonene vil det sannsynligvis bringe ny energi til spillet hans.

Steve Whitney 5 – Kan fortsatt ta steg i fem mot fem, men leverer godt over ett poeng i gjennomsnitt. Man kan ikke forvente mer. Fikk ut langt mer av potensialet sitt da han ble flyttet fra center til ving.




Mer fra Dagsavisen