Stavanger Oilers

Klavestad tilbake i varmen

For første gang skal Andreas Klavestad på landslagssamling som Oilers-spiller.

Stavanger — Denne uken ble Andreas Klavestad tatt ut til ishockeylandslagets samling i Danmark neste uke. Oilers-backen var ikke i det opprinnelige uttaket til landslagssjef Petter Thoresen, men fikk beskjed om å endre planene mandag.

Forrige gang Klavestad deltok på landslagssamling var i 2018-19-sesongen, som var hans siste sesong i Sparta før overgangen til Oilers. Dermed blir det backens første landslagssamling som Oilers-spiller.

– Det er selvfølgelig gøy å bli tatt ut, sier Klavestad til RA.

– Hvorfor tror du muligheten kom nå?

– Jeg regner med det er på grunn av stabilt spill i Oilers, svarer han.

Flere Oilers-spillere

Til landslagets samling i danske Esbjerg blir han langt fra den eneste Oilers-spilleren. Kristian Østby, Thomas Berg-Paulsen, Sander Hurrød og Christoffer Karlsen er alle en del av uttaket til Thoresens tropp. Der er også Stavanger-gutten Markus Vikingstad, som nå spiller i tyske Fischtown Pinguins. Flere sentrale navn er utelatt fra samlingen, for å gi flere unge spillere sjansen til å vise seg fram. Det gjør at blant andre Stavanger-guttene Mathias Trettenes og Johannes Johannesen ikke med.

Utenom Tommy Kristiansen er nå alle Sarpsborg-guttene i Oilers tatt ut. 32-åringen valgte i sommer å si nei til landslagsspill framover.

– Er det slik at dere drar fra Sarpsborg til Stavanger for å bli landslagsspillere?

– Alle vil bli best mulig. Her har vi en profesjonell hverdag. Det er lettere enn hjemme, hvor vi må jobbe ved siden av, sier Klavestad.

Så langt denne sesongen står den høyrefattede backen med fem målpoeng på elleve kamper, og har hatt stor tillit. Han mistet noen kamper grunnet karantene etter en takling mot Vålerenga, men har bidratt sterkt i begge soner. Backen står allerede med like mange poeng som forrige sesong. Eneste forskjellen er at han nå har spilt omtrent halvparten av kampantallet.

– I fjor var det rart for alle. Jeg er en type som lever av publikum og trøkk på tribunen. Det bør kanskje ikke være slik, men det spiller inn. Nå som folk er tilbake i hallen gir det et løft, sier han.

Backsituasjonen

En ting er kampene, men i Oilers er det også en tøff konkurranse blant backene om spilletid. Det er sju seniorbacker på laget, i tillegg til to utlånte unge spillere og flere juniorer som banker på døren. Klavestad er tydelig på hva det medfører.

– Det er en sunn konkurranse. Det er selvsagt vanskelig for trenerne å holde alle fornøyde med spilletid, men i det lange løpet tror jeg det er veldig smart å ha flere å spille på. Vi vil jo spille mest mulig, sier han.

Før landslagspausen har Oilers to bortekamper. Torsdag er de i Hønefoss for å spille mot Ringerike, før turen går til Lillehammer lørdag.


Mer fra Dagsavisen