Stavanger Oilers

Drømmen i oppfyllelse for lokal Oilers-spiller

Til landslagssamlingen i november er fire Oilers-spillere tatt ut, og én Stavanger-mann som spiller i utlandet.

Stavanger — Mandag kveld tok landslagssjef for ishockeylandslaget, tidligere Oilers-trener Petter Thoresen, ut mannskapet som drar til danske Esbjerg 9. november. Der venter Danmark og Latvia til kamper, og i spilleruttaket er det fire Oilers-spillere. I tillegg er Markus Vikingstad, som til daglig spiller for tyske Fischtown Pinguins, med i troppen.

Oilers’ Thomas Berg-Paulsen, Sander Hurrød og Christoffer Karlsen er alle tatt ut til sin første A-landslagssamling. Kristian Østby, som var med Norge til VM på forsommeren, er også med.

For Stavanger-gutten Berg-Paulsen er det en drøm som går i oppfyllelse.

– Det er noe man tenker på som yngre, og det er ikke så mye som er større enn å spille på landslaget, sier han til RA.

Hans far, Eirik Paulsen, spilte for Norge i Albertville-OL i 1992. Selv sier den nåværende landslagsspilleren at det ble en samtale om landslaget med faren mandag kveld.

Skadeutsatt

De to siste sesongene har Berg-Paulsen vært utsatt for skader, og dermed ikke spilt så mange kamper han hadde håpet på. Likevel har den fysiske løperen etablert seg som en viktig brikke i Oilers. Gjennom spill i tredje- og fjerderekken har han en avgjørende rolle i det defensive spillet. Det er sannsynligvis også noe av grunnen til han nå får prøve seg med flagget på brystet. Samtidig er han opptatt av at det ikke er noen hvilepute. Det er fortsatt ting å jobbe med, ifølge 22-åringen som i sommer ble framhevet som en av spillerne med størst progresjon i den fysiske treningen.

– Jeg er litt ung til å ha funnet plassen min. Man vil alltid bli bedre, og det er viktig å ikke bli for komfortabel, sier Berg-Paulsen.

Thomas Berg-Paulsen og Todd Bjorkstrand.

Uttaket mandag overrasket ham.

– Selvfølgelig blir jeg sjokkert. Det er jo noe jeg har drømt om, men jeg så det ikke komme, sier Berg-Paulsen.

Annerledes uttak

Landslagssjef Petter Thoresen er tydelig på at de har valgt å ta med yngre spillere denne gangen, framfor mer etablerte. Han håper det vil gi en smak på internasjonalt nivå. Det er hele 17 spillere fra Fjordkraft-ligaen med i uttaket.

– Ved å ta ut et lag som dette ønsker vi å sende signaler til de yngre spillerne våre om at vi følger med på de, og at det de leverer blir lagt merke til. Forhåpentligvis kan det gi de motivasjon til å fortsette å legge ned det ekstra arbeidet som kreves, sier Thoresen i en pressemelding.

Sarpsborg-karen Christoffer Karlsen tror grunnen til uttaket er prestasjonene i Oilers, hvor han de siste kampene har båret gullhjelmen. Nå skal den overtas av Jarrett Burton, som lagets beste poengplukker.

– Jeg regner med de har sett det jeg har gjort her. Jeg gjorde det bra i Sparta, men nå er prestasjonene enda bedre. Jeg har hatt et mål om å spille for landslaget, så jeg synes det er gøy å bli tatt ut selv om det ikke er en VM-tropp, sier Karlsen.

Christoffer Karlsen

Overrasket Oilers-spiller

Den som ble mest overrasket da han fikk mail fra ishockeyforbundets sportssjef Petter Salsten var Sander Hurrød. Fredrikstad-gutten har gjort sine saker bra, og etablert seg på A-laget til Oilers. Han tror han vet hvorfor han får sjansen.

– Jeg har trent hardt og fått det til. Det har gått min vei, sier Hurrød.

Sander Hurrød

– Tror du det er lettere å komme med på landslaget gjennom å spille i Oilers, Kristian Østby?

– Kanskje, men kanskje ikke. Det er jo en klubb flere har øynene på. Samtidig spiller statistikk en viktig rolle, så jeg tror ikke det er altfor avgjørende, sier Østby.

Kristian Østby

Henrik Holm ikke er med, det er heller ikke Stavanger-guttene Johannes Johannesen og Mathias Trettenes. De er blant spillerne som har vært nødt å vike for de yngre.

Berg-Paulsen er iallfall tydelig på hva som gjelder.

– Nå må jeg gripe sjansen, slår han fast.








Mer fra Dagsavisen