Stavanger Oilers

Nå gjenstår kun CDA for Dan Kissel

Med 386 målpoeng i seriespillet er Dan Kissel nummer to i Oilers-historien på poenglisten. Dermed er en svensk Oilers-yndling passert.

Lørdagens hjemmeseier mot Stjernen ga Oilers-vingen Dan Kissel nok målpoeng til å passere Martin Strandfeldt på antall målpoeng i Oilers. Nå står han med 386 målpoeng, mot svenskens 384. De har brukt nesten like mange kamper, ettersom Kissel står med 293 mot Strandfeldts 294. Riktignok er det kun poeng i seriespill på øverste nivå som telles med.

For Kissel var det spesielt å passere tidligere lagkamerat Strandfeldt.

– Martin var en god spiller, som jeg var heldig og fikk spille noen år sammen med. Det er en ære å være i det selskapet, sier Kissel til RA.

CDA på Oilers-toppen

Øverst på Oilers’ poengliga troner Christian Dahl-Andersen. Den tidligere vingen har 464 målpoeng på sine 535 kamper. Han innehar også poengrekorden på én sesong, som er 78 poeng. Den tok han i 2012-13-sesongen, sesongen etter Ryan MacMurchy leverte 76 målpoeng. I rekordsesongen hadde CDA 27 kamper på rad med målpoeng, som også er en sterk klubbrekord.

Dan Kissel

Det naturlige målet for Kissel vil naturligvis være å gå etter CDAs poengrekord. Sniperen fra Chicago, som for lengst har gjort Stavanger-mann av seg, har helt andre mål for øye.

– For å være helt ærlig er jeg mer interessert i å vinne titler med laget. Jeg vet det er mulig å gå for rekorden, og det er jo gøy å bidra med poeng for laget. Det viktigste er at vi vinner, slår Kissel fast.

Avstanden opp til poengrekorden er kun 78 poeng. Med halvannet år igjen av kontrakten med Oilers kan det være innen rekkevidde.

VIF neste for Oilers

Kissel kom til Stavanger før 2012-13-sesongen. Han har spilt for Oilers siden innflyttingen i DNB Arena, med unntak av to sesonger i sveitsiske Visp. Han rakk å spille noen kamper med Tore Vikingstad og Eric Nystrom, og var ennå i klubben da den tidligere NHL-spilleren kom tilbake for å bidra til Oilers’ forrige kongepokal i 2017. De to siste sesongene har det ikke vært mulig å konkurrere om «byttå» grunnet koronapandemien. Nå ligger alt til rette for sluttspill igjen.

Før sluttspillet er det 31 kamper igjen av Fjordkraft-ligaen. Neste motstander er Vålerenga torsdag kveld, på nye Jordal Amfi.

– Det blir første gang vi spiller der med supportere i hallen. Vålerenga er et lag jeg alltid har likt å møte, det er et lag jeg nyter å spille mot, sier Kissel.

34 målpoeng på 33 kamper mot Vålerenga er fasiten til Kissel før torsdagens kamp. Det er kanskje ikke rart han liker å møte nettopp dem. Av de 33 kampene har han selv hatt det avgjørende målet i fire av dem. Det er dobbelt så mange kampavgjørende scoringer som de fem som deler andreplassen.

Til kampen kommer Oilers inn med selvtillit etter tre strake seiere. To av dem kom på overtid, mens det i forrige kamp ble 4–2 mot Stjernen i DNB Arena.

– Vi vet vi kan slå alle lagene i Fjordkraft-ligaen. Vi må spille vår type ishockey, og det må sitte. Alle lagene er bedre denne sesongen, sier Kissel.

Torsdagens kamp mellom Oilers og Vålerenga starter klokken 19.00. Den kan følges direkte hos RA.


---

Beste poengplukkere i Oilers (Karriere)

Målpoeng i seriespill (seriekamper i parentes)

1. Christian Dahl-Andersen 464 (535)

2. Dan Kissel 386 (293)

3. Martin Strandfeldt 384 (294)

4. Fredrik Sundin 224 (234)

5. Lars-Peder Nagel 209 (348)

6. Josh Soares 203 (172)

7. Mathias Trettenes 203 (234)

8. Juha-Pekka Loikas 188 (182)

9. Tommy Kristiansen 178 (231)

10. Dennis Sveum 170 (529)

Kilde: Oilersstats.no

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: