Stavanger Oilers

Stusset over VIF-valg

Oilers slo erkefienden Vålerenga 3-1 og vant oppkjøringsturneringen på Hamar denne helgen. Samtidig var den en seier med både en liten bismak - og med et hint av «mind games» allerede nå.

Vålerenga valgte nemlig å spare alle landslagsspillerne som hadde spilt OL-kvalifisering med Norge nylig. VIF-ledelsen pekte på at de behøvde en ekstra pausedag nå. Dermed ble selvsagt Oslo-klubben merkbart svekket. De hadde også spilt tre kamper på tre dager i forkant, mens Oilers hadde fått en hviledag ekstra. Da gikk det som det måtte i det som ble en ren finale.

– Mange spår en ren duell mellom Oilers og VIF i år. Var det starten på klassiske «mind games» vi så her? Ville VIF beskytte selvtilliten, skjule noen trekk – og gi seg selv en unnskyldning?

– Jeg tror absolutt du er inne på noe der. Duellen mellom klubbene har vært heftig før. Den skal være det i fortsettelsen også, sier assistenttrener Juha Kaunismäki.

Han innrømmer at verdien av finalen på Hamar ble litt redusert uten de tyngste norske navnene til VIF.

– Det var ikke så kult at de sparte dem. Vi snakket litt med dem om temaet før turneringen. Da snakket de om å fylle på med litt U20-spillere. Det gikk ikke likevel. Slik jeg skjønner er de i karantene. Men det er klart at man må kunne spørre hvorfor de ikke sparte landslagsspillerne i en av de lettere kampene heller, sier Kaunismäki til RA.

Tomålsscorer Anders Tangen Henriksen ville ikke mene for mye om det temaet, men snudde heller på situasjonen:

– Jeg driter egentlig i grunnen til at de sparte spillere. Vi kan ikke annet enn å slå VIF uansett. Det er vi i stand til å gjøre – med eller uten landslagsspillerne.

Fornøyde

Uansett var Kaunismäki og Todd Bjorkstrand godt fornøyde med totalen etter turneringen. Oilers vant alle kampene, strukturen satt og laget framstår klare for seriestart.

At den er blitt litt utsatt grunnet CHL-deltakelsen til Frisk gjør lite.

– Vi har noen småskader. Ingen er alvorlige. De fleste er nok klare til uken, men det passer bra å få litt mer tid etter sju kamper på kort tid, sier Kaunismäki.

Tommy Kristiansen måtte gi seg etter en periode søndag, Nicolai Bryhnisveen sto over, mens nykommer Martin Martin Lefebvre ikke var med.

Oppgjøret mot VIF søndag viste to lag som begge hadde rust i beina, men Oilers var klart best.

– Vi er godt fornøyde. I den første perioden var vi ikke helt klare, men spesielt i andre og tredje periode var vi gode. Det var bra moral. Dette var en god gjennomføring og vi spilte på måten vi ønsket. Det var disiplin og vilje, sier Kaunismäki.

Tangen Henriksen leverte

En som virkelig kunne smile etter kampen var Anders Tangen Henriksen (26). Kverneviks store sønn er tilbake etter tre år utenbys. Han fikk markert seg med to scoringer og er i ferd med å ta en langt større rolle.

– Herlig! Han er omtrent den som jobber mest av alle og er kjent for det. Kult at han fikk de målene og mer selvtillit. Han har vært viktig i oppkjøringen og passer i systemet, sier Kaunismäki.

– Det er en ledig rolle som lokalt alibi på poengproduksjon her nå etter Mathias Trettenes?

– Definitivt! Det er ingen hemmelighet at folk i Stavanger liker når folk fra Stavanger scorer. Han er litt mer voksen og mer smart enn sist han var her i klubben, roser treneren.

Anders Tangen Henriksen

Selv er Tangen Henriksen ikke så opptatt av målene. Han skal være den samme hardtarbeidende jækelen som alltid.

– Det smakte veldig godt med målene i dag og er alltid godt å få åpnet kontoen. Når det kommer til rollen min skal jeg være den samme spilleren som alltid. Så skal jeg gjøre det Todd Bjorkstrand vil. Om det er å score mål – så får jeg prøve på det, sier Tangen Henriksen.

– Hvor står dere etter generalprøven?

– Vi vinner jo turneringen her. Det sier sitt. Så er det alltid litt mer å strekke seg etter.

---

FAKTA

Fakta:

Ishockey, turnering på Hamar

Oilers-VIF 3–1 (0-0, 3-0, 0-1)

CC Amfi

Mål: 1. periode: Ingen mål.

2. periode: 1–0 (24.43) Anders Tangen Henriksen (Hurrød, Klavestad), 2–0 (34.00) Steve Whitney (Søberg, Kissel), 3–0 (36.49) Anders Tangen Henriksen (Berg-Paulsen, Kissel).

3. periode: 3–1 (52.07) Oskar Kalle Ekelund (Finstad).

Utvisninger: VIF 4x2 min. Oilers 3x2 min.

Dommere: Per Gustav Solem og Petter Bjerkan Bakken.

Skudd: 32–15

---






Mer fra Dagsavisen