Stavanger Oilers

Serverte skremmeskudd etter utblåsning

På morgenøkten før kampen mot Storhamar ga trener Todd Bjorkstrand en overhøvling av de sjeldne. Spillerne svarte med å renne over tittelutfordreren med 8-3 i CC Amfi - ni dager før seriestart. Sande Hurrød (21) responderte aller best. Han scoret tre ganger.

Bortsett fra ti litt slakke minutter innledningsvis var det lekestue i den første kampen av eliteturneringen på Hamar torsdag kveld. Tenningsnivået var skyhøyt, duellene ble vunnet, laget presset Storhamar tilbake og scoringene haglet inn. Etter to tap og en uavgjort i de tre første treningskampene var det viktig med et skikkelig skremmeskudd til de andre. For det var nøyaktig hva dette var.

– Absolutt! Det meste var bra egentlig. Vi var veldig konsentrerte før kamp og hele treningsuken i forkant. Jeg tror mange kjente at det kriblet før en fin turnering med så gode lag, sier assistenttrener Juha Kaunismäki til RA.

Han erkjenner at hovedtrener Todd Bjorkstrand lyktes enormt godt med å vekke spillerne med sin tordentale på morgenkvisten.

– Jeg tror det var bra med en ærlig tale etter morgentreningen. Det blir jevnt og tøft i år. Da må vi være hundre prosent klare. Vi har et såpass godt lag at når vi er på maks vil ikke de andre henge med. Det var veldig viktig og gledelig å se at den antakelsen stemte.

Storhamar manglet sentrale brikker

– Var det utelukkende Oilers som var gode, eller spilte det inn at Storhamar manglet tre sentrale backer og Patrick Thoresen?

– Litt begge deler, tror jeg. Men denne kampen gjennomførte vi bra. Det var også målet. De hang ikke med. Så er Thoresen lederen i Storhamar. Han er ekstremt viktig. Det er naturlig at de er svakere uten ham og de tre backene.

Trenerduoen til Oilers kunne glede seg over mange ting torsdag. Etter noen år hvor bussen har blitt parkert på den store isflaten på Hamar gikk de tilbake til vanlig dominerende Oilers-hockey. Det lyktes de vanvittig godt med.

Det var også mange bunnsolide enkeltprestasjoner. Nykommer Jarrett Burton fikk vist hvor viktig han blir på dropper. Spesielt i overtall. Statistikken bikket på et tidspunkt over 70 prosent, men han endte med å vinne 59 prosent.

– Du har helt rett i at dette gir en annen dimensjon i overtallet vårt når vi kan starte spillet direkte. Med de nye reglene kan vi lettere sette opp droppene på favorittsiden hans. Denne spisskompetansen var en ting vi så etter da vi scoutet ham. Han er kjent for å vinne mange dropper i AHL.

Hurrød i ekstase

En annen som virkelig fikk vist seg fram var unggutten Sander Hurrød. Han scoret tre ganger og var ekstremt frisk. På den ene scoringen kom han alene med Viktor Kokman og fintet ham nærmest ut av ishallen.

– Sander viste litt tenner i fjor også. Spesielt i perioden hvor vi trente mye. Han er alltid på. En fin og ydmyk type. Kanskje han naturlig blomstrer litt senere enn mange. Han trenger fortsatt litt fysikk, men er rask og god på vendinger. Nå spilte han også mye selvtillit på seg, sier Kaunismäki.

Hurrød selv var selvsagt meget godt fornøyd med fangsten på torsdag.

– Jeg har aldri laget hat trick i Oilers før. Fantastisk, sier Hurrød til RA.

– Hvorfor ser du så enormt skarp ut nå?

– Jeg vet ikke helt. En god sommertrening og tenning kanskje. Jeg har lyst til å vise at jeg er her for å bli. Kjøre på.

Hurrød, som hadde fem målpoeng i fjor, innrømmer at han sikter høyere enn å slite i fjerderekker.

– Planen er å ta en større rolle i laget. Jeg vil gjerne være en av toppspillerne.

– Var finten innøvd når du dro Kokman ut av ishallen, eller var det instinkt?

– Det der er signaturfinten min. Den har jeg øvd mye på.

Han innrømmer glatt at dette var viktig for ham personlig.

– Det betyr absolutt en masse for selvtilliten min. Deilig å få dette før seriestart. Jeg håper det fortsetter.

Nå skal Oilers trene fredag før det er duket for to nye kamper i helgen. Lørdag er det Lillehammer som står på menyen. Søndag erkefienden VIF.

– Vi har møtt dem to ganger før allerede. Det er et tøft lag, men vi må gjøre de samme tingene. Nå skal vi terpe på å spille raskt – sånn de ikke henger med. Vi vet at de har gode backer, men litt trege backer. De skal settes under press, sier Juha Kaunismäki.

Hurrød er også klar på at de bør fortsette i samme spor.

– Hvor mye forfallene til Storhamar hadde å bety vet jeg ikke, men vi skal fortsette i samme spor. Vi har god struktur i laget og den skal vi ha samme hvem vi møter, avslutter tremålsscoreren.

---

FAKTA

Ishockey, eliteturnering Hamar

Storhamar-Oilers 3–8 (2-2, 1-4, 0-2)

CC Amfi, 750 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (3.58) Eirik Salsten (Solem), 1–1 (11.01) Sander Hurrød (Østby, Hoff), 2–1 (17.28) Robin Haglund Mathisen (Solem, Olsen), 2–2 (19.13) Daniel Bøen Rokseth (Burton).

2. periode: 2–3 (21.39) Christoffer Karlsen (Strandborg, Klavestad), 2–4 (26.08) Steve Whitney (Kissel), 2–5 (30.54) Hurrød, 3–5 (33.40) Tobias Ahlholm (Olsen, Mostue), 3–6 (37.31) Hurrød (Strandborg).

3. periode: 3–7 (49.40) Ludvig Hoff (Klavestad, Henriksen), 3–8 (50.37) Nicolai Bryhnisveen (Kissel, Karlsen).

Utvisninger: Oilers 7x2 min. Storhamar 6x2 min.

Skudd: 25–27

---


Mer fra Dagsavisen