Stavanger Oilers

Første scoring på nesten ett år – vil endre én ting raskt

Thomas Berg-Paulsen mistet deler av forrige sesong med skader. Lørdag kom hans første mål siden november, da Oilers slo Lillehammer 5-2.

I Oilers-seieren mot Lillehammer i den nest siste treningskampen før seriestart var det omsider tid for Thomas Berg-Paulsens første scoring på nesten ett år. Han har ikke scoret siden bortekampen mot Narvik 24. november 2020. Lørdag punkterte 22-åringen kampen for Oilers, da han la på til 5–2 i CC Amfi.

– Det var deilig. Det var jo ikke så lenge etter forrige scoring jeg ble skadet, men det er alltid godt å åpne scoringskontoen, sier Thomas Berg-Paulsen til RA.

Berg-Paulsen er blitt senior

Veien til denne sesongen har vært bratt for Berg-Paulsen. Først var han ute med skade, og da han omsider var klar for spill igjen ble norsk ishockey satt på pause sammen med resten av toppidretten. Koronautbruddet i ishockeyen rammet norsk ishockey generelt, og kanskje Oilers spesielt, men selv ble han ikke smittet. Alt ble dermed satt på vent, men han var klar for å returnere til kamper igjen. Sesongen ble avlyst, og denne høsten har han muligheten å vise hva han er god for.

Sommertreningen gikk også bra, for spilleren som har forberedt seg bedre enn noen gang.

– Jeg føler formen er bra. Vi har trent godt i oppkjøringen, og det føles riktig. Vi trener hardt og har tunge bein, men det er bedre å ha det nå. Da er vi godt trent når vi starter, sier Berg-Paulsen.

– Er du en fullblods seniorspiller nå?

– Nå er jeg 22 år, så jeg burde være det. Jeg ser ikke på meg selv som en juniorspiller. Nå må jeg spille seniorhockey, så jeg kan ikke bruke alder som unnskyldning. Jeg må ta ansvar, slår han fast.

Han mistet også siste del av 2019/20-sesongen med skade.

Tidligere er han brukt nærmest utelukkende som ving på A-laget. Denne sesongen har Berg-Paulsen kun spilt center.

– Jeg er glad i å spille center, og det er en fordel å ha mulighet å spille både det og ving. Jeg trives i rollen, og føler jeg blir mer involvert i spillet. Det er selvfølgelig ting jeg må øve på, men trives i situasjonen, sier han.

Oilers’ generalprøve mot VIF

Før den kommende sesongen gjenstår kun selve generalprøven for Oilers. Den blir også turneringsfinale i Pre Season Trophy på Hamar, mot erkerivalen Vålerenga.

– Hvis vi spiller på det toppnivået vi har i oss, men vi har et ganske lavt bunnivå. Vi må ikke komme der. Vi må spille slik vi gjør på vårt beste. De to siste kampene har vi vist at ingen henger med oss da, sier Berg-Paulsen.

Oilers har hatt en fin utvikling i spillet gjennom oppkjøringen, og nærmer seg å være klar for seriestart mot Manglerud Star 16. september. Det er én ting som må bort fra spillet, ifølge centeren.

– Vi må luke bort bunnivået. Selvfølgelig vil det være kamper og perioder vi spiller dårligere, men det kan ikke være så lavt som andreperioden mot Lillehammer. Det må et hakk opp. Det går ikke an å vinne hockeykamper med det bunnivået. Det er selvfølgelig også småting. Jeg tror vi begynner å bli klar til seriestart, folk gleder seg til å starte, forteller 22-åringen.

Resten av Fjordkraft-ligaen starter i helgen 11.–12. september, men Oilers’ opprinnelige motstander Frisk Asker er opptatt med spill i Champions Hockey League.

---

Kampfakta

Pre Season Trophy, ishockey.

Lillehammer – Stavanger Oilers 2–5 (0-3, 2-0, 0-2)

CC Amfi, Hamar.

Mål: 0–1 (4.08) Markus Søberg (Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth), 0–2 (7.28) Steve Whitney (Rokseth), 0–3 (13.04) Tommy Kristiansen (Rokseth, Dan Kissel), 1–3 (28.17) Thor Friestad, 2–3 (32.45) Nick Dineen, 2–4 (42.46) Steve Whitney (Patrick Ulriksen, Kissel), 2–5 (58.26) Thomas Berg-Paulsen (Sander Hurrød, Nicolai Bryhnisveen).

Skudd: 21–28.

Utvisninger: 6 x 2 min., Lillehammer. 5 x 2 min., Oilers.

---


Mer fra Dagsavisen