Stavanger Oilers

Lokal Oilers-spiller er bedre forberedt enn noen gang

Thomas Berg-Paulsen har gjort en solid innsats gjennom sommeren. Da Oilers spilte sine første treningskamper viste det igjen.

Kristiansand / Stavanger — Sommertreningen er et hardkjør for alle ishockeyspillere. En som har fått ekstra gode resultater gjennom sommeren er 22-åringen Thomas Berg-Paulsen fra Stavanger.

Da Oilers var i Kristiansand for å møte Lillehammer til treningskamper fredag og lørdag ble det tydelig at Berg-Paulsen har overført arbeidet til isen. Motstanderne fikk merke kombinasjonen av fart og fysikk.

– Jeg har nok trent litt bedre enn jeg noen gang har gjort. Det hjelper selvfølgelig med Eirik Haukali, som leverer et bra program og gir meg det jeg trenger, sier Berg-Paulsen til RA.

Se videointervju med Thomas Berg-Paulsen etter lørdagskampen øverst i saken.

De to foregående sesongene har blitt delvis spolert av diverse skader. Han var egentlig klar for å returnere til isen kort tid etter Fjordkraft-ligaen ble satt på pause. Spillepausen ble brukt til trening sammen med de få andre spillerne som ikke ble smittet av koronaviruset. Før de rakk å komme i gang igjen besluttet regjeringen å stanse konkurranse i toppidretten. Senere ble resten av sesongen avlyst.

Tiden etter det er stort sett brukt til trening. Berg-Paulsen merker en stor forskjell med skøyter og hockeyutstyret på.

– Jeg føler meg mye lettere, og sterkere. Jeg har vært litt tung tidligere, sier han.

Oilers’ fysiske trener, Eirik Haukali, var klar til RA før sommeren på at forwarden hadde imponert.

– Det er så vanskelig å framheve enkeltnavn, men en som har tatt noen syke steg fysisk er Thomas Berg-Paulsen, sa Haukali da laget tok sommerferie.

Hovedpersonen selv tør ikke spå hvordan det forandrer ham som spiller.

– Det får vi se på i løpet av sesongen. Jeg satser på å bidra med bra fysikk og fart. Tiden vil vise, sier Berg-Paulsen.

Oilers møter Stjernen

Etter 4-1-tap og 2–2 mot Lillehammer i treningskampene på Sørlandet går turen videre til Østlandet torsdag. Der venter Stjernen i Fredrikstad. Berg-Paulsen vet hva som må forbedres etter Lillehammer-kampene.

– Vi må score mer mål, og ikke slippe til så lette målsjanser, slår han fast.

Flere sentrale spillere er ikke med. Oilers har fire spillere på landslagssamling, før landslagssjef Petter Thoresen har slanket bruttotroppen. De norske ishockeyguttene spiller OL-kvalifisering på Jordal Amfi til helgen. Henrik Holm, Kristian Østby, Daniel Bøen Rokseth og Ludvig Hoff var alle med i kampen om plass i kvalifiseringen. Der skal også Oilers-trener Todd Bjorkstrand være med, som speider for danskene.

Tirsdag ble Ludvig Hoff sendt hjem fra samlingen, da troppen ble kuttet. Det skal kuttes ytterligere én spiller før torsdag.

Mer fra Dagsavisen