Stavanger Oilers

En brennhet Whitney går for sesongens første Oilers-trofé

Oilers slo Lillehammer 5-2, og kan sikre sesongens første tittel søndag. Da venter Vålerenga.

Sesongoppkjøringen og formen til Oilers kan måles i resultater mot Lillehammer. Første kamp mellom lagene, i Kristiansand for to uker siden, endte med 4-1-tap for Oilers. Dagen etter ble det 2–2. Lørdag storspilte Oilers periodevis, og vant 5–2 i en kamp hvor nykommeren Steve Whitney sto fram som Todd Bjorkstrands aller sterkeste kort.

Det ble to mål på den amerikanske vingen, han var på isen ved fire Oilers-scoringer og spilte en tvers gjennom solid kamp.

– Jeg hadde noen sjanser, nå gikk de inn. Vi spilte bra i overtall, det er viktig om vi skal vinne. Det er et godt signal, vi skal holde det i gang, sier Whitney ydmykt til RA.

Oilers med to solide perioder

Oilers gikk hardt ut fra start, og ledet 3–0 etter én periode. I midtperioden ble Lillehammer ønsket velkommen inn i kampen, og reduserte to ganger. Da tredje periode kom i gang var det ingen tvil. Dette skulle Oilers vinne.

– Det var en god kamp, vi kom ut med en god start. Avslutningen ble også god, men vi var litt trege i andre periode, sier Whitney.

Etter 8-3-seier mot Storhamar torsdag, og lørdagens seier mot Lillehammer, blir søndagens kamp mot Vålerenga en ren turneringsfinale i Pre Season Trophy. Med seier er sesongens første tittel i boks.

Oilers jakter gull mot VIF

Whitney vet hva som gjelder i søndagens kamp mot Kenneth Larsens Vålerenga.

– Vi skal ut og få en god start. Der skal vi ha med innsats, og spille som vi gjør på trening. Da skal vi ha en god sjanse til å vinne.

– Ser du muligheten for sesongens første trofé?

– Ja, definitivt. Mot Vålerenga skal vi vinne, og det er en fin mulighet til å spille tøff hockey.

Kampen starter søndag klokken 12.00, og er den siste oppkjøringskampen for Oilers. Etter generalprøven er det klart for serieåpning i Fjordkraft-ligaen. Der går Oilers og Frisk Asker litt senere i gang enn de andre lagene. Det oransje laget fra Viken er nemlig med i CHL, så åpningskampen ble flyttet. Manglerud Star blir derfor første motstander for Oilers, i DNB Arena 16. september.

---

Pre Season Trophy, ishockey.

Lillehammer - Stavanger Oilers 2-5 (0-3, 2-0, 0-2)

CC Amfi, Hamar.

Mål: 0–1 (4.08) Markus Søberg (Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth), 0–2 (7.28) Steve Whitney (Rokseth), 0–3 (13.04) Tommy Kristiansen (Rokseth, Dan Kissel), 1–3 (28.17) Thor Friestad, 2–3 (32.45) Nick Dineen, 2–4 (42.46) Steve Whitney (Patrick Ulriksen, Kissel), 2–5 (58.26) Thomas Berg-Paulsen (Sander Hurrød, Nicolai Bryhnisveen).

Skudd: 21-28.

Utvisninger: 6 x 2 min., Lillehammer. 5 x 2 min., Oilers.