Stavanger Oilers

Ny Oilers-ansatt ser fram til å åpne dørene

Navn i nyhetene: Oilers’ nye kommersielle leder er på plass og ser fram til å fylle DNB Arena igjen.

Hvem: Eirik Hogstad (31)

Hva: Ny kommersiell leder i Oilers. Startet i jobben denne uken.

– Hva gjorde at du endte i Oilers?

– For min del er det en unik mulighet til å kombinere nettverk og idrett. Jeg var i Telia i seks år, og da kom tanken om jeg skulle gjøre noe nytt. Denne muligheten dukket opp, og her fikk jeg kombinere idrettsinteressen med det kommersielle. Det har vært gjort et godt arbeid i Oilers. Nå skal jeg bli kjent med organisasjonen, og komme med mine tanker.

– Det er en klar tendens at idrettsledere kommer fra Randaberg. Hva ligger bak?

– Det er bare tilfeldigheter. Jeg har egentlig ikke noe godt svar på det. Det at de to største klubbene i regionen har daglige leder fra Randaberg er kjekt for oss fra landsbyen.

– Hvilket forhold har du til idrett?

– Jeg har fotballbakgrunn, men er sportsidiot. Selv har jeg bodd et par år i USA, og der er ishockey ganske stort. Ishockey har alltid vært der, selv om jeg ikke har drevet med det selv. Det skaper engasjement, og er noe som betyr mye for mange. Det merker vi her i Oilers også. Nå er det et ideelt tidspunkt, når samfunnet åpner igjen. Forhåpentligvis åpner vi dørene for mange tusen etter hvert, og det ser jeg fram til. Idrettsglede henger høyt for mange, også meg selv.

– Hva ser du mest fram til med jobben?

– Det er å treffe folk. Jeg vil være med og bygge gode relasjoner. Folk som kommer på kamp skal føle seg velkommen, og ivaretatt. Klubben jobber godt for å få på plass en god ramme for folk.

– Hva er målet ditt?

– Det viktigste for min del er at arenaen skal være en samlingsplass for flest mulig. Vi vil fulle opp arenaen hver kamp. Vi skal ha en blest rundt klubben Stavanger Oilers, slik flest mulig vil ta del i det. Det er mye som fungerer, men jeg håper med min bakgrunn og nye tanker at det vil komme nye ting som gjør at enda flere vil ta del i dette.

– Du gikk gjennom sommeren og ventet på denne jobben. Hvordan har det vært?

– Det var tre veldig lange måneder. Jeg hadde en jobb jeg var i, samtidig begynte hodet å svirre på det jeg takket ja til. Jeg har vært hundre prosent der jeg var, og nå er hodet hundre prosent i Stavanger Oilers. Sommeren var fin, og jeg fikk koblet av litt. Jeg har tenkt litt på hva jeg vil gjøre, men det er først nå jeg kan begynne å gjøre det.

– Hva gjorde du i sommer?

– Norsk sommer, som mange andre garantert har hatt. Familietid og litt farting rundt i Norge. Det var veldig behagelig.

– Du er også kamerat med Viking-direktør Eirik Bjørnø. Har du fått noen tips fra ham?

– Det er mye å lære av ham, han er ekstremt dyktig i det han gjør. Jeg prøver å plukke opp noen tips og triks langs veien. Jeg har hatt hyggelige dialoger med Eirik om dette, vi unner hverandre alt godt.

– Hvordan tror du sesongen til Oilers går?

– Den har jeg klokkertro på. Jeg ser allerede at det trenes godt, og har hilst på gjengen. De ser meget spreke ut. Helt objektivt blir det selvfølgelig byttå.

– Over til de faste spørsmålene. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg leser veldig lite bøker. Jeg foretrekker filmer og serier foran bøker.

– Hva er favorittmaten din?

– Det burde vært noe jeg tenkte på med en gang, men en klassisk taco.

– Hva har du på den?

– Det er, for min del, et skjell med en blanding av bønner og karbonadedeig. I bunnen må man ha guacamole, deretter blandingen med bønner og kjøtt, agurk, mais, løk og topper det med rømme. Den slår an.

– Etter koronapandemien, hvor går den første ferien?

– Den går til Ayia Napa, og er allerede bestilt. Neste sommer drar hele familien, til bamsehotell.

– Hva er det som gjør det lykkelig?

– Konen min, og at Cristiano Ronaldo signerte for Manchester United. Er det lov å si når jeg jobber med ishockey?

– Hvem var barndomshelten din?

– Jeg har hatt en del forbilder i ulike settinger. Ole-Einar Bjørndalen var alltid et forbilde for meg. Han hadde et ekstremt vinnerinstinkt, ut av en annen verden. På fotballbanen var det legenden Eric Cantona. Jeg husker jeg hadde skjortekragen opp.

– Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Det er mange jeg ville stått i en heis med. Det måtte enten vært noen som er veldige gode å snakke, eller en ekstremt introvert. Jeg lander på sønnen min. Jeg ville sett hvordan han taklet situasjonen.

Mer fra Dagsavisen