Stavanger Oilers

Her står Oilers før seriestart

Torsdag droppes pucken i CC Amfi. Der skal Oilers møte Lillehammer, Vålerenga og Storhamar til de siste oppkjøringskampene.

Stavanger — Med tre treningskamper i banken skal Oilers ut for å jakte sesongens første seier på Hamar denne uken. Kampene kommer raskt denne uken, med Storhamar (torsdag), Lillehammer (lørdag) og Vålerenga (søndag) som motstandere. Todd Bjorkstrands menn har i løpet av de tre første treningskampene til gode å score mål i overtall.

– Vi jobber med det hele tiden, og det nytter ikke å skylde på at noen ikke er med i de forskjellige kampene, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand – før han trekker fram et annet viktig element:

– Jeg liker ikke at vi tok åtte utvisninger mot Stjernen. Det gir for mange undertall. Vi kan ikke vinne hvis vi holder på slik.

Kissel: – Fin flyt

Sesongoppkjøringen har vært preget av mye fravær, så langt. Ludvig Hoff, Henrik Holm, Daniel Bøen Rokseth og Kristian Østby har vært med A-landslaget, hvor alle utenom Hoff ble med helt fram til søndag kveld da Norge tapte OL-kvalifiseringen mot Danmark. Hoff var tilbake for Oilers og spilte mot Stjernen. Den kampen gikk Dan Kissel glipp av. Han var på isen med laget mandag, og er klar for helgens kamper.

Amerikaneren, som fortsatt venter på at det norske byråkratiet skal godkjenne søknaden om norsk statsborgerskap, tror overtallsspillet vil bli bedre enn det har vært.

– Det blir mer og mer framover. Vi har vært nødt å endre mye på hvem som spiller i overtall, grunnet landslagssamling og skader. Jeg synes det var en fin flyt i spillet da vi var i Kristiansand, vi fikk bare ikke uttelling, sier Kissel.

Han blir ikke urolig av at det ikke har blitt overtallsmål ennå.

– På denne tiden av året er det normalt at det ikke flyter helt. Nå begynner nok relasjonene å sitte bedre, og vi kan nok score mange overtallsmål allerede til helgen, sier han.

Todd Bjorkstrand

Bjorkstrand mener Oilers nærmer seg

I vanlig spill, fem mot fem, har Oilers derimot fått det til å fungere allerede.

– Vi skaper sjanser, og knuste blant annet Lillehammer på skudd, sier Bjorkstrand.

– Hva skal dere forbedre nå?

– Vi må få mer pucker foran målet, og der må vi ha mer kropper. Det er foran målet det skjer, sier den amerikanske treneren.

– Hvor mener du dere står i prosessen?

– Vi må være klare til serieåpningen mot Manglerud Star, og jeg synes vi nærmer oss. Nå handler det om å være påskrudd og oppmerksomme på detaljene i arbeidet som gjøres.

Selv om det ikke deles ut poeng før 16. september er det heller ikke sånn at Oilers ser på treningskampene som trening, ifølge Bjorkstrand.

– Vi ser på alle kampene som kamper. Vi vil alltid vinne, det er utrolig viktig, sier han.

Oilers må spille oppkjøringskampene på Hamar uten importbacken Martin Lefebvre, som skadet seg i sesongens første treningskamp. Han håper å rekke seriestart. En annen back ble skadet i helgen, da A-laget hadde fri. Juniorbacken Noah Bergesen Aarthun pådro seg en smell i U20-lagets treningskamp mot 1. divisjonslaget Haugesund Seagulls.

Mer fra Dagsavisen