Stavanger Oilers

Derfor tar Oilers’ siste signering tid

Jakten på den siste brikken til Oilers for 2021-22-sesongen tar tid. Oilers’ sportsdirektør forklarer hvorfor.

Stavanger — Første dropp i Fjordkraft-ligaen nærmer seg med stormskritt, og Oilers jakter fortsatt den siste forsterkningen fra utlandet. Tidligere har Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson uttalt til RA at han håpet å ha vedkommende klar til laget gikk på isen i august. Slik ble det ikke, og dagene til seriestart 16. september begynner å minke.

– Hvordan ligger dere an med den siste importspilleren?

– Det må stemme. Vi har vært i dialog med flere, men noen velger å ikke spille mer, får et godt tilbud i Nord-Amerika eller velger å vente på annet. Det er summen av flere ting som gjør at vi ikke har fått den siste spilleren på plass, sier Higson til RA.

NHL og AHL

Han legger til at det veksler mellom å lande tidlig og sent.

– Ser man på historikken varierer det fra år til år. Koronasituasjonen har gjort at ishockeymarkedet er annerledes, og valgsituasjonen endres for spillerne. Det påvirker usikkerheten om å reise rundt i verden, sier sportsdirektøren.

Oilers har allerede signert utlendingene Steve Whitney, Jarrett Burton og Martin Lefebvre. De har alle spilt i sesongoppkjøringen, men Lefebvre går glipp av helgens treningskamper på Hamar grunnet en skade han pådro seg i foten da Oilers spilte mot Lillehammer i Kristiansand. Blant utlendingene kan også Stavanger-bosatte Dan Kissel regnes, selv om han ennå venter på sitt norske statsborgerskap. Nå er det en offensiv spiller klubben leter etter.

NHL og deres farmerliga, AHL, spiller en viktig rolle for markedet Higson leter i. Det er ofte spillere derfra som ønsker å prøve noe nytt. Da er ofte Europa en mulighet. Nå har, for andre året på rad, treningsleirene til klubbene blitt utsatt til senere enn vanlig. Dermed er det flere som venter på om de får delta på treningsleirene, for å se om de kan kapre drømmekontrakten.

– Det spiller selvfølgelig inn. To annerledes-sesonger i Nord-Amerika gjør det også annerledes for oss i Europa. NHL og AHL preger det europeiske markedet, sier Higson.

To lokale med til Hamar

Situasjonen i spillermarkedet gjelder ikke bare Oilers, men hele Europa generelt.

Resten av uken er Oilers på Hamar. Der spiller de treningskamper mot Storhamar (torsdag), Lillehammer (lørdag) og Vålerenga (søndag). Kampene er en del av turneringen «Pre Season Trophy», hvor de fire nevnte klubbene deltar. Der deltar to lokale juniorer, backen Ask Trettenes og løperen William Kuisma.


Mer fra Dagsavisen