Stavanger Oilers

Oilers-legende blir ny hockeysjef i Stavanger

Stavanger Hockey har ansatt ny daglig leder.

Stavanger — Tidligere Oilers-målvakt Ruben Smith er ansatt som daglig leder i Stavanger Hockey, som er byens breddeklubb og Norges desidert største ishockeyklubb.

Som spiller tok han sju norgesmesterskap, hvor seks av dem var i Oilers. Hans aller første NM-gull vant han med Storhamar i 2007/08-sesongen. Han har også blitt kåret til sluttspillets beste spiller ved to anledninger.

– Jeg føler jeg vender hjem til idretten. Jeg har vært i ishockeyen hele livet mitt, og flere i familien min har jobbet i idretten. Jeg har tatt noen fag gjennom Idrettshøgskolen, som gjorde at jeg fikk interesse for hvordan idretten styres og ledes. Det ga meg litt tenning. Det var litt tilfeldig at den jobben kom på banen nå, så følte jeg det var en god mulighet til å jobbe med ishockey igjen. Jeg får være med og peke retning, for å føre Stavanger Hockey videre. Det har skjedd mye de siste fem til ti årene, og det blir spennende å være med framover, sier Smith til RA.

Markedsarbeid

Jobben innebærer også noe nytt for ham.

– Noe har jeg utdannelse til, både fra BI og Idrettshøgskolen, og andre ting er nye. Vi er den største ishockeyklubben i dag, vi skal også være den beste, sier Smtih.

– Klubben var tydelig på et ønske om markedsarbeid fra daglig leder. Hva kan du bidra med på marked?

– Jeg er en person som er oppvokst i ishockeyen, og står for verdiene til både klubben og idretten. Jeg kan eksemplifisere den oppdragelsen som barn får i hallen, og håper at folk kan være med på å støtte Stavanger Hockey økonomisk. Idretten har flere utfordringer, det tvinges fram en profesjonalisering. Det koster penger, og presser medlemsavgiftene opp. Økonomi blir en barriere i idretten, og vi ønsker å få inn penger på andre måter for å ikke måtte øke, sier Smith.

TV2-ekspert

Den siste sesongen har den tidligere keeperen også vært involvert i TV2 som ishockeyekspert og kommentator.

– Hva skjer med TV2-jobbingen nå?

– Ishockey er dagstillingen min nå, og TV2 er på kveldstid. Det er jo bare rett over gaten, så det er ikke problematisk. Det går veldig fint å kombinere det, sier Smtih.

Nåværende daglig leder Vidar Are-Ekstrøm går over i en ny stilling som administrativ leder.

Mer fra Dagsavisen