Stavanger Oilers

Solid helg for Oilers-navnene over dammen

Det går mot slutten for ishockeysesongen i Nord-Amerika, og tre av de lokale navnene har vært i aksjon gjennom helgen.

Stavanger — Den lokale ishockeyvingen, Lars Christian Rødne, forlot Stavanger og Oilers i 2019 for å prøve lykken i den amerikanske juniorligaen NAHL. Der har han levert seks poeng, inkludert ett hat trick, i løpet av helgens dobbeltkamper for Bismarck Bobcats mot Minot Minosaurus. I fredags oppgjør hadde han to scoringer og én assist, mens han i lørdagens kamp scoret tre mål.

Bobcats vant kampene henholdsvis 4–3 (etter overtid) og 6–3.

Rødne fikk i fjor innvilget dispensasjon til å spille i den amerikanske collegeligaen NCAA fra sesongen 2021/22. Det er en regel at man ikke får spille i NCAA dersom man har spilt profesjonelt tidligere, noe Stavanger-sniperen gjorde for Oilers. Han har nå signert en avtale med Niagara University, som tidligere Oilers- og NHL-spiller Matt Ryan gikk på. Etter 38 kamper denne sesongen har Rødne 26 poeng i NAHL. Det gjenstår to kamper av sesongen for Bobcats, som spilles 14. og 15. mai.

Balcers-mål

Stavanger-bosatte Rudolfs Balcers har etablert seg i NHL denne sesongen, og spilte San Jose Sharks’ nest siste kamp for sesongen lørdag. Arizona Coyotes var motstander i SAP Center, og de fikk kjenne på den latviske 23-åringens fart og målteft i skjønn kombinasjon. Vingen startet i egen sone og ble med på en overgang. Fikk pucken på vei inn i slottet og skøyt. Coyotes-målvakt Adin Hill trodde han hadde kontroll på pucken, men den snek seg over mållinjen, og dermed sikret Balcers seg sin åttende scoring for sesongen. Han står med 17 poeng etter 40 kamper, og nå gjenstår kun den siste hjemmekampen mot Vegas Golden Knights før sesongen er over for haiene. Det er ikke lengre mulig å kapre en plass i sluttspillet for Balcers og hans lagkamerater. Sharks tapte kampen 4–5 på overtid.

Med sesongavslutning ni dager før VM starter er mulighetene åpne for at Balcers kan sluttes seg til den latviske VM-troppen.

Trenersønnen

En annen som har fått mye tillit gjennom sesongen er Oliver Bjorkstrand, som er sønn av Oilers-trener Todd Bjorkstrand. Ledet av farens tidligere lagkamerat fra University of Maine har vingen denne sesongen plukket 44 poeng på 56 kamper for Columbus Blue Jackets. I sesongavslutningen mot Detroit Red Wings leverte han både mål og assist, da Blue Jackets vant 5–4 på overtid.

Laget havnet sist i tøffe Central Division, hvor blant annet regjerende Stanley Cup-mester Tampa Bay Lightning spiller.

Mer fra Dagsavisen