Stavanger Oilers

Drar fra samboer og datter (5 dager): – Mitt livs tøffeste valg

Før helgen ble Tommy Kristiansen (31) pappa for første gang. Nå forlater han lille Ylva (5 dager) nærmest på direkten og setter kursen for VM. Det er ikke bare enkelt.

Stavanger — Kristiansen og samboer Charlotte Hanstad ble foreldre for første gang onsdag sist uke. Oilers-tøffingen Kristiansen er så lykkelig som man kan bli.

– Jeg fikk komme inn da fødselen var i gang tross koronarestriksjonene. Dette var en ny opplevelse! Hockey blir ikke så viktig i slike stunder, sier han til RA.

Samtidig er det ishockeyen som er yrket og lidenskapen hans. Da melder også fort kollisjonen mellom familiemann og utøver seg. I dette tilfellet kom det raskere enn han liker.

VM i Latvia skal spilles fra 21. mai til 6. juni og den norske troppen samles nå. I det som er i ferd med å bli et større et generasjonsskifte er trener Petter Thoresen helt avhengig av sine mest erfarne menn. Ønsket om å få med Kristiansen har vært stort. Samtidig kjenner sarpingen på ansvaret i begge ender. Nå har han svaret klart – og det var ikke en enkel prosess.

– Jeg reiser til VM, men dette har vært den tøffeste avgjørelsen jeg har tatt i mitt liv, sier han til RA.

Livet endret for alltid

Kristiansen har selvsagt vist om problemstillingen rundt den forestående fødselen og VM lenge, men er ekstremt glad for å få grønt lys fra samboer Charlotte Hanstad til å forlate mor og den nyfødte så raskt.

– Jeg må hylle henne for det. Det er ikke bare å føde et barn og så si farvel til pappa rett etterpå.

Svigerforeldrene i Elverum blir løsningen. Basen er nå flyttet østover for familien i en periode.

– Hadde hun ikke kunnet være der ville jeg neppe dratt, slår Kristiansen fast.

Å bli pappa er selvsagt noe angrepsesset gleder seg enormt over.

– Du blir endret som menneske på direkten. En ubeskrivelig følelse. Så skal du venne deg til dette livet. Når det kommer til prioriteringer blir dette en stor forandring. Så er det bare å nyte. Det skal bli en fin tid framover.

Det tidligere utenlandsproffen og publikumsfavoritten i DNB Arena har også fått opplevd det åpenbare.

– Det merkes allerede på nattesøvnen. Det er et slit, men er helt klart verdt det.

Kristiansen er forresten ikke den eneste i Oilers som nylig har fått endret livssituasjon. Kaptein Dennis Sveum ble også pappa nylig.

– Så er det også andre i klubben på vei – uten at jeg vil nevne navn. Noen har gjort jobben under koronapandemien, sier Kristiansen – og ler godt.

Faktisk er det en aldri så liten babyboom i den lokale toppidretten også utenfor Oilers. Hos Viking ble nylig Arild Østbø pappa forrige uke til en jente, mens Rolf Daniel Vikstøl kom ham i forkjøpet med noen uker.

På jakt etter kicket

Når Kristiansen setter kursen for Norges treningsleir i Danmark – hvor de nordiske landene skal lade opp med interne oppkjøringskamper – er det i vissheten om at Norge ikke kan rykke ned fra A VM nå. Den muligheten har det internasjonale forbundet tatt bort på grunn av pandemien. Sannsynligvis passer det nok også meget godt for Norge. Selv om man drømmer om kvartfinale er realiteten at svært mange av spillerne ikke har spilt kamper siden pandemien krevde nok et offer – denne gangen i form av Fjordkraftligen – i januar.

Det er likevel en risiko i årene som kommer. Landslaget er i ferd med å gå gjennom et generasjonsskifte. Det er også færre norske utenlandsproffer i spill enn hva som har vært tilfellet de siste årene.

– Jeg syns det er OK at nedrykk er fjernet. Vi har veldig mange spillere fra Fjordkraft-ligaen i denne troppen – uten at vi har planer om å komme sist i mesterskapet, sier Kristiansen.

Kristiansen ser også voldsomt fram til å få det berømmelige “kicket” igjen – ikke bare via familieforøkelse.

– Jeg gleder meg fryktelig til å spille skikkelige kamper som betyr noe i et mesterskap nå. Det har vært en sesong preget av få tilskuere på tribunene. Du har fått treningskampfølelse. Jeg har lett etter kicket og det er først nå vi merker hvor utrolig mye publikum egentlig betyr.

Fredag 23. april setter Petter Thoresens menn seg på flyet til Danmark for å starte oppkjøringen til VM. Samlingen holdes i København, hvor det vil bli spilt tre treningsskaper mot Danmark. I løpet av samlingen vil det også bli spilt to landskamper mot Sverige i Malmö, bare en kort busstur unna. Landslaget blir værende i København fram til 16. mai og reiser deretter direkte til Riga hvor VM-turneringen starter 21. mai.

Foruten Kristiansen er Henrik Holm, Daniel Bøen Rokseth, Johannes Johannessen, Kristian Østby, Ludvig Hoff og Mathias Trettenes med i troppen av spillere med sterke Oilers-bindinger.





Mer fra Dagsavisen