Stavanger Oilers

Talge legger opp

Oilers-spiller Simen Talge velger å legge skøytene på hyllen.

Stavanger — Ishockeykarrieren er over for 22-åringen.

– Jeg bestemte meg onsdag. Jeg har slitt med motivasjonen i det siste, og kjente at jeg sliter med å bli klar for ny oppkjøring, sier Simen Talge til RA.

– Hvordan synes du den siste sesongen har vært?

– Jeg føler det har stått litt stille på utviklingen. Det har ikke vært så kjekt å spille. Det eneste som har holdt meg i gang er egentlig garderobekulturen og fine folk i laget. Hockeymessig har det ikke vært som jeg har trodd og håpet på, sier han.

– Hva er det største øyeblikket du tar med deg?

– Jeg tror det var debuten, hvor jeg fikk en assist. Jeg har jo også noen seriegull med juniorlaget. Det var litt mer spesielt å vinne med juniorlaget, for vi var en kompisgjeng som var like gamle og du har spilt med hele livet. Det er bestekompisene dine du spiller med. Første kampen min var i rekke med Henrik Medhus og Anders Henriksen. Det var stort med tre lokale kompiser på isen for A-laget, sier «Krabben».

Det er likevel ikke sikkert det blir krabbefiske han skal livnære seg av de kommende årene. Nå begynner arbeidet med å finne seg en ny jobb.

– Nå er det sommer, jeg skal bruke tiden godt. Jeg må finne ut hva jeg vil med livet og få meg en jobb. Jeg får følge med og se om det kommer noen tilbud på bordet. Jeg er litt åpen for alt egentlig, og har ikke en konkret ting jeg ønsker å jobbe med utenom fisking. Jeg trenger ikke begynne med det nå, jeg har god tid med det. Fisking er en kjekk hobby også, sier Talge.

Fra den lange hockeykarrieren til å være 22 år er det én ting han føler mangler.

– Jeg har fire seriegull, men ikke NM-gullet. Det er litt bittert.

Mer fra Dagsavisen