Stavanger Oilers

Oilers skrev kontrakt med trio

Pål Higson og Oilers sikret seg fredag nye toårige avtaler med tre av klubbens største talenter.

Stavanger — Torsdag signerte klubben Spartas Christoffer Karlsen. Fredag satte de navnetrekket på nye kontrakter med André Bjelland Strandborg, Sander Hurrød og Jeppe Meyer.

Lokale Strandborg tar med det steget fra lærling til å få en fullverdig A-kontrakt.

– Det var et lett valg. André er en veldig spennende type og har gått gradene i Stavanger-hockeyen. Forhåpentligvis har vi en framtidig toppspiller i både liga og lag i ham. En spennende norsk type med ekstremt stort spilleforståelse og timing i spillet. Han er moden for alderen og blir spennende å følge, sier Pål Higson til RA.

Sportsdirektøren peker på at prosessen fra dominerende i juniorligaen til dominerende i Fjordkraft-ligaen kan være lang. Her kan det fort gå mye raskere enn normen.

– Ja. Vi ser for oss at han skal bli en bidragsyter i produksjonsrekkene våre med tid og stunder, sier Higson.

I ferd med å etablere seg

Østlendingene Meyer og Hurrød var også ganske åpenbare navn å signere nye avtaler med. Backen Jeppe Meyers kanonskudd kan bli en beholdning i seg selv de neste årene.

– De har vært her noen år og er spillere som juniorer og klarte å etablere seg på A-laget. Jeppe er en spennende backtype med offensive kvaliteter vi skal foredle videre, sier Higson.

Han peker på stabilitet som den største utfordringen for en type spiller som Meyer. Slik er det ofte med offensive backer.

– Vi skal utvikle bunnivået hans samtidig som han skal våge å spille på styrkene sine. Dette er en av de vanskeligste rollene i et lag for en ung spiller. Kampen om spilletid med det som ofte er de beste spillerne i laget er tøff. Så er han et kjempetalent og dette er i ferd med å materialisere seg. Forhåpentligvis ser vi starten på en lang og god karriere her, sier Higson.

Rollespilleren

Sistemann ut med ny avtale før helgen var Sander Hurrød.

– Han var en god junior da han kom. Ikke et ubeskrevet blad, men som en spiller vi følte hadde et stykke opp til A-nivå. Så gjorde han det ekstremt bra på direkten for U-21-laget. Han har et tempo og en drive i spillet som gjorde at han produserte mye, sier Higson.

Rollen på A-laget blir naturligvis litt annerledes.

– Han er i besittelse av noen spisskompetanser som gjør ham til en nesten perfekt rollespiller. Blant annet er han nesten unikt god til å plukke opp pucker rundt målet. Han vil helt klart kunne fylle en rolle her. Det blir spennende å se hvor langt han kan strekke det offensive potensialet. Spisskompetansene er ganske unike.



---





Mer fra Dagsavisen