Stavanger Oilers

Sesongen er over for Oilers

Topphockeyens sesong avsluttes, dermed blir det ikke flere kamper for Oilers denne sesongen.

Stavanger — Ishockeysesongen er over, det ble besluttet onsdag. Det melder Norges Ishockeyforbund i en pressemelding.

Med de strenge tiltakene som er innført i Viken og Oslo, og kalenderen foran seg, var det ikke mulig å komponere en potensiell sesongavslutning.

– Vi har orientert klubbene, og det var et godt møte. Det var selvfølgelig skuffelse, men også forståelse for situasjonen. Vi fikk også takk for måten vi har håndtert det på, det er greit i denne situasjonen, sier ishockeypresident Tage Pettersen til RA.

Nå er det mye arbeid som starter for Ishockeyforbundet. Allerede mandag skal forbundsstyret samles, og da er det flere viktige punkter på agendaen.

– Det er to hovedutfordringer nå. Den ene er veien til VM, hvor flere av klubbene vurderer permittering av spillerne. Det vil gi noen utfordringer. Klubbene skal ha et møte om permitteringer og snakke sammen til uken. Det andre punktet er opprykk og nedrykk mellom Fjordkraft-ligaen og 1. divisjon, sier Pettersen videre.

Opprykk og nedrykk i Fjordkraft-ligaen

Det har vært en stor sak for lagene i skorpen mellom Fjordkraft-ligaen og 1. divisjon, for i utgangspunktet er det lagt opp til at det lavest rangerte laget i Fjordkraft-ligaen skal rykke ned, mens det øverst rangerte i 1. divisjon skal rykke opp. RA vet at flere klubber har jobbet med en kortsiktig løsning med å utvide ligaen den kommende sesongen for å unngå nedrykk for lagene som har vært i Fjordkraft-ligaen denne sesongen.

Pettersen sier modellen, som ble utarbeidet i høst, kan bli stående.

– Vi har spilt halvspilt serie, som var forutsetningen for at det skulle tre i kraft. Vedtaket fra september er mulig å realisere. Det er ulike ønsker i klubbene. De innspillene tar vi med oss inn i forbundsstyret, sier Pettersen – før han legger til:

– Dette har avgjørende betydning for flere.

Langt avbrekk for Oilers

Forrige kamp i Fjordkraft-ligaen ble spilt 6. januar. Etter det ble ligaen stengt ned på eget initiativ grunnet koronautbrudd i flere lag, blant annet Oilers. Over én uke senere innførte statsminister Erna Solberg en anbefaling om kampstans i toppidretten. Fra 18. januar er ikke den anbefalingen blitt opphevet, og mandag denne uken kom det regionale restriksjoner for Viken der toppidretten ikke får ha organiserte treninger innendørs.

– Norsk ishockey har på elitenivå ikke spilt kamper siden første del av januar, og det vil ikke være mulig for oss at kamper spilles før sesongen må̊ stoppes innen utgangen av april. I praksis betyr det at alt seriespill, sluttspill og kvalifiseringsspill nå stanses, sier generalsekretær Ottar Eide i pressemeldingen fra forbundet.

Tiltakene i Viken gjelder fram til 11. april. Med en periode på rundt én måned uten lagtreninger vil det være vanskelig å komme tilbake til kamp raskt nok til å fullføre sesongen før VM braker løs i mai. Fotballen har tidligere uttalt at det kreves flere uker med treningskamper før de er klar til seriespill.

Det er ikke bare Fjordkraft-ligaen som er rammet av vedtaket om avslutning. Kvinnenes eliteserie og 1. divisjon for menn er også en del av toppidrettsregimet i norsk ishockey. Det gjør at Stavanger Oilers Kvinner Elite nok en gang er seriemester, mens Haugesund Seagulls i 1. divisjon også er ferdigspilt med 2020/21-sesongen. Flere tidligere spillere fra Oilers’ juniorakademi spiller for klubben nord for Boknafjorden.





Mer fra Dagsavisen