Stavanger Oilers

Kan ha vært siste kveld med laget for sesongen

Henrik Holm og Oilers spilte den siste kampen i internduellen tirsdag kveld. Det kan ha vært den siste konkurransen for Oilers i 2020/21-sesongen.

Stavanger — Med forbudet mot trening for toppidrettsutøvere i Viken, og regjeringens anbefaling om kamppause, henger ishockeysesongen i en syltynn tråd. Det som normalt sett er en tid på året med sluttspill, er nå en periode hvor det ventes på en avgjørelse fra Norges Ishockeyforbund om sesongen skal avlyses. Det skjer over to måneder etter Oilers sist spilte en offisiell kamp.

– Tenker dere mye på dette i laget?

– Det henger over alle sammen, men vi kjører på hver dag for å holde oss oppe. Det enkleste er å ta det dag for dag, sier Oilers-keeper Henrik Holm til RA.

Vi vil selvsagt vinne, og har lyst å vinne noe.

—  Henrik Holm

Holm vil vinne

Tirsdagens internkamp i DNB Arena, som Team Lubos vant, kan fort ha vært det siste som har vært av kamper for sesongen i Norge. Det var ikke slik Holm hadde sett for seg å avslutte sesongen.

– Det er ikke måten vi håper å avslutte på. Det spilles ishockey i hele Europa, men vi må respektere reglene. Vi vil selvsagt spille, og har lyst å vinne noe, sier Holm – før han fortsetter:

– Pål Haukali Higson (Oilers’ sportsdirektør) har bygget et vinnerlag.

Muligheten til å vinne kan i løpet av kort tid bli visket ut, som den også gjorde forrige sesong. I ishockey er sluttspillet det store målet for alle spillerne. Forrige sesong ble avsluttet etter seriespillet, og en norgesmester ble aldri kåret. Flere av Oilers-spillerne følte seg snytt for en kongepokal, for laget var utrolig sterkt.

Opphenting for Oilers

Denne sesongen har vært litt annerledes. Fra å være suveren seriemester, med poengrekord, gikk Oilers til å starte sesongen med klubbens svakeste serieåpning noensinne. Til landslagspausen i november var laget på nedrykkskvalifisering. Tendensene til godt spill var til stede før avbrekket i november, men da pucken ble sluppet mot Narvik etter pausen var det et mer gjenkjennelig Oilers på isen.

Vi har nesten ikke sluppet inn mål siden november.

—  Henrik Holm

Klatringen har ført til at Oilers ligger på tredjeplass ut fra poengprosent, som er måten serien sannsynligvis blir avgjort på dersom det ikke spilles mer kamper. Laget har klatret, og Holm var fornøyd med hvordan laget har sett ut etter den fryktelige starten.

– Vi har nesten ikke sluppet inn mål siden november. Vi har snakket en del om det i laget, at vi kunne vunnet alt. Det er kjipt om det er over nå, men vi må vise respekt for det myndighetene sier. Jeg skal ikke mene noe, men vi har 25 spillesugne gutter i garderoben, sier keeperen.

Holm for Norge?

En ting som etter alt å dømme blir noe av er VM. Henrik Holm er blant de aktuelle navnene i tidligere Oilers-trener Petter Thoresens framtidige VM-uttak, sammen med flere andre spillere i både Oilers og Fjordkraft-ligaen for øvrig.

Det er to måneder til VM, og dersom ligaen er ferdigspilt i Norge vil det være godt over fire måneder fra siste kamp i Norge til spillerne skal prestere med flagget på brystet. Om det blir tilfellet er ikke Oilers-keeperen bekymret.

– Jeg har ikke tenkt noe på det egentlig. Jeg har spilt i mange år, og kan fint gå en periode uten kamper. Jeg tar det med knusende ro, sier den potensielle landslagskeeperen.

30-åringen har tidligere deltatt i to VM og ett OL for Norge.

Mer fra Dagsavisen