Ishockey

Trettenes ny kaptein i Sveits

Mathias Trettenes (27) er en verdifull mann for sitt sveitsiske lag HC La Chaux-de-Fonds både på og utenfor isen. Såpass verdsatt er han at han nå er blitt utnevnt til klubbens nye kaptein.

I OL-kvalifiseringen nylig kjørte Petter Thoresen inn Trettenes mellom Mats Zuccarello og Patrick Thoresen i førsterekken. Den tidligere Oilers-helten er i ferd med å bli en virkelig tungvekter.

Han produserte også sju poeng på sju kamper i VM i år og spilte med «A» på brystet for Norge.

Det har også HC La Chaux-de-Fonds sett. Denne sesongen skal han spille med «C» på drakten i den sveitsiske andredivisjonsklubben. Han inngår i et kapteinsteam hvor fire andre spillere skal alternere på å være visekaptein ettersom de spiller hjemme eller borte.

Det melder nettstedet swisshabs.ch.

Trettenes imponerte stort etter overgangen til den sveitsiske klubben i fjor fra Oilers. På tross av en periode ute med korona sørget han for 39 målpoeng på 33 kamper i grunnspillet. I sluttspillet leverte han fire poeng på åtte kamper.

Storspillet hans for laget på nivå to gjorde også at han fikk debuten i den meget sterke sveitsiske toppdivisjonen.

Klubben hans har en flytende samarbeidsavtale med storklubben EHC Biel-Bienne og Trettenes fikk også fire kamper for dem i løpet av sesongen. Han kvitterte med tre assister. I sluttspillet fikk han også to kamper. Veien opp til en av Europas beste ligaer er nå svært kort.


Nyeste fra Dagsavisen.no: