Sport

Hinna flytter ut fra brakken – skal gi bydelen nytt samlingspunkt

Helt si­den 2012 har klub­ben job­bet med å få på plass nytt klubb­hus. I juni åp­ner Hinnas nye sam­lings­punkt.

Bilde 1 av 3

Følg RA Sporten på

Fra tre for­skjel­li­ge bygg har Hinna Fotball dre­vet de siste åre­ne. Om kort tid vil nøk­le­ne over­le­ve­res, og all ak­ti­vi­tet sam­les i et hus. Dag­lig le­der i Hinna Fotball, Hans Arne Haga, gle­der seg til å flyt­te inn i det nye klubb­hu­set.

– Det vil gi et løft for hele klub­ben. Det skal være et åpent og til­gjen­ge­lig sam­funns­lo­ka­le for hele Hinna by­del. Det er en del av vår sam­funns­opp­ga­ve, sier Haga til RA.

Stavanger kom­mu­ne står for før­s­te eta­sje. Det be­står av gar­de­ro­be­an­legg. I and­re eta­sje skal klub­ben ha sin ak­ti­vi­tet. Der blir det en stor ak­ti­vi­tets­sal, kiosk, FFO og ad­mi­nist­ra­sjons­lo­ka­ler.

LES OGSÅ: Se hvordan Vikings første trening var

Den gamle administrasjonsbrakken. Foto: Kristoffer Knutsen

Størst i om­rå­det

– Det er ikke stør­re sam­lings­lo­ka­ler i nær­om­rå­det, sier Haga.

Helt si­den 2012 har sty­ret i klub­ben job­bet med pro­sjek­tet. Haga har selv job­bet i klub­ben i fem år, og fulgt sto­re de­ler av pro­ses­sen.

– Det har vært en lang vei fra opp­star­ten i 2012. Det har vært man­ge som har øns­ket mye, vi har hatt of­fen­si­ve folk, sier Haga.

Klubben har rundt 900 med­lem­mer. Av dis­se del­tar i over­kant av 100 i Fot­ball­fri­tids­ord­nin­gen (FFO). De vil ikke len­ger være nødt til å dis­po­ne­re Hinna ILs lo­ka­ler for egen ak­ti­vi­tet.

Be­ta­ler selv

Det er klub­ben selv som tar reg­nin­gen for and­re eta­sje. På sine nett­si­der har de star­tet salg av an­de­ler til klubb­hu­set.

– Vi sel­ger an­de­ler for å hjelpe på klub­bens øko­no­mis­ke be­last­ning. De som kjø­per an­de­ler hav­ner på en part­ner­vegg, sier Haga.

For­mann­ska­pet ved­tar torsdag en kom­mu­nal ga­ran­ti for tre mil­li­o­ner. Det er rundt halv­par­ten av pro­sjek­tets to­ta­le kost­nad, for klubb­hu­set i and­re eta­sje.

Nøk­kel­over­le­ve­rin­gen skjer 30. juni. På grunn av fe­rie og ko­ro­na­re­strik­sjo­ner flyt­tes den sto­re åp­nin­gen til au­gust.

– Vi hå­per å ha en åp­nings­fest i au­gust, el­ler fle­re små, sier Haga.

LES OGSÅ: Denne Stavanger-klubben har søkt om nesten to millioner i støtte

Mer fra Dagsavisen