Sport

Higson: – Er i dialog med nye spillere

Pål Higson forteller at Oilers nå er i dialog med forsterkninger, men tror neppe det blir noen julegaver til fansen i år.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Situasjonen er som den har vært en stund. Vi kikker etter spillere. Skjer det noe så skjer det, men det er lite trolig at det gjør det før jul, sier han til RA.

– Er dere i konkrete forhandlinger med noen?

– Nei. Vi er ikke på tilbudssiden enda, men har spillere vi ser på og er i dialog med. Så kan vi ikke si at vi er i sluttfasen med noen.

LES OGSÅ: Vikingstad: - En helt annen energi

Mer akutt behov

Klubben fikk et mer akutt behov for å styrke seg da alle skadene kom ut over i denne sesongen. Dessuten er det klart at både Rudolfs Balcers og Chad Costello er ferdige. Førstnevnte skal tilbake til NHL. SIstnevnte har fått sesongen ødelagt med kneskade.

Utfordringen er samtidig at markedet er usikkert og at papirmøllen til UDI tar mer tid enn normalt.

– Det må påregnes mer tid på arbeidstillatelse enn normalt. Det kan fort gå rundt fire uker før noen er klare mot kanskje to uker, sier Higson.

Klubben har også utfordringer på keeperplass med Jonas Wang Wikstøl ute. Det har han vært siden i fjor med hjernerystelse.

– Det går heldigvis framover og foreløpig har vi ikke følt på behovet med å hente en ny keeper. Så får vi ha en løpende vurdering etter jul.

Selv om klubben kun har Henrik Holm som fullblods A-keeper mister ikke Higson nattesøvnen.

– Både Theo Rooseboom de Vries og Benjamin Boxill er gode nok til å stå kamper i Fjordraft-ligaen alt nå. Vi står ikke uten keepere.

Julebekymring

Mange av spillerne til Oilers har nå dratt fra Stavanger for å feire jul andre steder i Norge – hvor smittetrykket er et annet.

De skal samles til treninger 26. desember og 27. desember før ligaen starter igjen.

– Bekymret for julesmitte? Kommer dere til å teste spillere når de kommer hjem?

– Det lar seg ikke gjennomføre når de skal trene alt 2. juledag. Så har vi en streng protokoll på hva de kan gjøre når de er utenfor kamp og trening. Min bekymring er som for resten av samfunnet. Folk reiser i julen og mange skal treffes. Det er mange nye kohorter som dannes. Det er grunn til en generell bekymring for oppblomstring, sier Higson.

Mer fra Dagsavisen