Sport

Her vil fjorårets overraskelse bli enda bedre

Sondre Bjørshol (26) har all grunn til å smile i det nyanlagte skjegget. I fjor snakket mange om ferskingen som kanskje den beste høyrebacken i serien. Nå gleder han seg til å ta neste steg når sesongen endelig begynner 16. juni.

Følg RA Sporten på Facebook!

Da lagkameratene spilte internkamp onsdag holdt han seg riktignok unna. Bjørshol sliter med en vond lyske og trente alternativt mens han kikket på.

– Det er neppe noe langvarig, men vi fant ut det var best å trene alternativt denne uken for å være sikre.

– Så det er ikke noen fare for seriestart?

– Nei!

Bjørshol slet også litt med lysken i andre halvdel av sesongen i fjor. Da falt kanskje prestasjonene litt. Det er en lignende skade nå, men ved å ta signalene raskt håper han selvsagt å unngå at problemene blusser opp senere.

LES OGSÅ: Eneste som ikke fikk NM-gull i fjor - høyaktuell for laget nå

Mener han ble «hypet»

At det ble snakket så varmt om ham i fjor synes han egentlig er litt fjernt. Bjørshol er en type som har beina godt plantet på det irrgrønne kunstrgaset på SR-Bank Arena.

– Det var litt «hype» egentlig. Jeg hadde aldri spilt i Eliteserien før, men vi var gode som lag. Da legger folk lettere merke til enkeltspillere også, mener han.

Den tidligere Vidar- og Åsane-backen håper likevel å fortsette i samme stil. Samtidig vil han gjerne ta nye steg.

For å klare det vet han at han må bli bedre på det han ikke er så god på. Kanskje like viktig er spisskompetansene.

Løpsmaskinen har ingen planer om å glemme verken mobilitet eller de defensive kvalitetene han er kjent for.

– Så vil jeg gjerne bli litt bedre offensivt. Jeg hadde ikke så mange målpoeng i fjor. Der ligger det helt klart et forbedringspotensial. Du vil være involvert, sier han – og peker også på de tredje siste berøringene før mål.

Bjørshol kommer for øvrig i en helt ny utgave om dagen. I alle fall når det kommer til utseende. Fullskjegget dukket opp i koronapausen.

– Jeg måtte jeg finne ut om jeg kunne gro fullskjegg når ingen skulle se meg likevel. Så kommer jeg sikkert til å ta det bort på et tidspunkt, men nå som jeg fikk det til må jeg jo ha det litt, sier en lattermild 26-åring.

Når alvoret begynner mot Bodø/Glimt 16. juni har han ingen illusjoner. Det blir tøffere for Viking i år. Det er han rimelig sikker på.

– Det var mye entusiasme i fjor og lave forventninger. Det blir verre i år.

De regjerende cupmesterne er ikke noen nyopprykket hvemsomhelst nå.

– Tror du de andre lagene vil møte dere annerledes?

– Det er nesten umulig å spå om. Sikkert noe. Vi skal i alle fall spille vårt spill, sier han.

Gleder seg til mange kamper

RA vet at utenlandske klubber forhørte seg om ham allerede i fjor sommer. Mange la merke til storspillet. Selv har han et ekstremt avslappet forhold til slike ting.

– Jeg vil først og fremst gjøre det så godt som mulig for Viking. Så får de andre tingene eventuelt komme som et resultat av det.

Det blir i alle fall nok av sjanser til å vise seg fram. Eliteserien avsluttes fort siste helgen før jul. Viking kan risikere rundt 40 kamper på seks måneder om de også slår bra fra seg i cupen og i Europa. Kanskje til og med mer.

– Vi er godt trente. Det blir spennende å se hvordan dette slår ut. Så har vi en veldig jevn og stor tropp. Det vil bli viktig. Når alt kommer til alt er det ingenting som er kjekkere enn å spille kamper.

Mer fra Dagsavisen