Sport

Juvelen dropper utlandet og blir i Viking

Stortalentet Sondre Auklend (16) kunne dratt til utlandet alt nå. I stedet signerer han en treårig avtale med Viking og blir i hjembyen. Nå er målet å slå igjennom i Eliteserien.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den offensive midtbanespilleren har tiltrukket seg oppmerksomhet fra flere store utenlandske klubber allerede. Blant annet har han vært både i Ajax og Wolverhampton for å vise seg fram. Nå virker likevel den umiddelbare framtiden å være i boks.

– Vi er glade for å være enige om en ny avtale med Sondre, sier trener Bjarne Berntsen til RA.

Unggutten fikk proffkontrakt i Viking som en av de yngste i klubbhistorien. Det er ingen som har tvilt på at man kan ha noe helt spesielt i hendene.

LES OGSÅ: - Det som skjedde var et enormt stort steg framover for meg

Fullverdig medlem

Med den nye avtalen blir han en fullverdig del av A-stallen i klubben. Auklend erkjenner overfor RA at det ikke nødvendigvis måtte blitt slik.

– Om jeg absolutt ville kunne jeg dratt til utlandet nå. Det var litt interesse for meg, men dette var et tilbud jeg ikke kunne si nei til.

– Du ville ikke gå akademiveien og dra ut allerede nå?

– Nei. Det var nøyaktig slik jeg tenkte. Nå vil jeg først slå gjennom i Eliteserien. Dette er byen min og det er her jeg hører til, sier en glad 16-åring.

U-landslagsmannen spilte i fjor mye for Viking 2 og trente i lange perioder fast med A-laget.

Selv om han åpenbart varierer i prestasjonene, og ikke er utvokst, er talentet åpenbart. Allerede nå er det treninger hvor han kort og godt kan herje.

–Målet er å debutere i Eliteserien allerede i år, sier han.

Auklend er ikke den eneste unge talentet som blir med videre. Sebastian Sørlie Henriksen (17) signerte denne uken også en fullverdig A-kontrakt.

LES OGSÅ: Jobbet dugnad der de egentlig ikke har lov å være

Nilsen Tangen neste?

Trener Bjarne Berntsen erkjenner også at et tredje stortalent snart kan bli enig med klubben om framtiden. Harald Nilsen Tangen har vært meget god i oppkjøringen og midtbanemannen har utgående avtale. Han er for øvrig fullverdig medlem av A-stallen allerede.

– Vi prater sammen. Det gjør vi med mange, men det er åpenbart at vi ønsker å ha ham med videre med den framgangen han har vist denne vinteren, sier Berntsen til RA.

Viking spilte for øvrig internkamp på SR-Bank Arena fredag. Dette var første gang på over to måneder at treneren fikk se laget i aksjon for alvor på stor bane.

–Det er alltid godt å få se spillerne i aksjon på stor bane. Det var stor innsats og alle kjørte på. Så var det ulike lag og ulike formasjoner som møttes i omgangene, sier Berntsen.

Viking gjennomførte kampen over tre ganger 20 minutter, men det var mange som smilte godt over å få spille fotball på stor bane igjen.

Fortsatt er det uklart når Viking kan spille treningskamper mot andre lag. NFF og helsemyndighetene har ikke gitt noen klare svar om dette enda.

– Vi håper på svar over helgen. Håpet er at vi skal få tre treningskamper før serien starter, sier Bjarne Berntsen.

– Hvor vanskelig er det å ta ut et serielag på tre kamper?

– De kampene må brukes godt. Det vil handle om innkjøring av lag. Så tar vi uansett ut det laget vi mener er best. Det skal gå greit, sier treneren.

Mer fra Dagsavisen