Sport

Eneste som ikke fikk NM-gull i fjor – høyaktuell for laget nå

På et halvår har Harald Nilsen Tangen (19) gått fra å være helt ute i kulden til å føle at en startplass mot Bodø/Glimt i seriepremieren nå faktisk er et realistisk scenario. Det er alt annet enn tilfeldig.

Følg RA Sporten på Facebook!

Indreløperen viste tidlig i vinter at han endelig var i ferd med å ta stegene mange har ventet på. Han overrasket blant annet med storspill og sitt første mål i La Manga i januar.

De siste månedene har han lagt ytterligere alen til sin vekst. Bokstavelig talt.

Da verden rundt gikk i «lockdown» gikk Nilsen Tangen i styrkerommet. Etter et par måneder kom han tilbake til feltet nærmest som en fullvoksen mann.

– Fem kilo ekstra. Jeg står mye stødigere i duellene. Tyngdepunktet er et annet, sier han til RA.

Fikk ikke cupgull

Der han tidligere framsto spedbygd, og uten den store selvtilliten, er det en atlet med bestemt blikk som snakker nå.
I fjor var han den eneste spilleren i A-stallen som ikke fikk et eneste spilleminutt i cupen.

– Gikk det en jævel i deg da?

– Egentlig tenkte jeg ikke så mye på det der og da. Tankene mine var allerede gått til neste sesong. At jeg skulle ta steget.

Foruten styrketreningen har han trent masse på egen hånd også. Tangen Nilsen skjønte at han hadde en jobb å gjøre dersom han selv skulle få muligheten til å oppleve noe slikt.

Han innrømmer overfor RA at han nå føler seg mye mer som en del av A-laget til Viking.

– Nå føler jeg at jeg får respekten jeg behøver fra de andre.

– Ser du på en startplass i serieåpningen som realistisk nå?

– Ja. Nå vet jeg ikke helt hvordan trenerne tenker, men jeg føler i alle fall at jeg har gjort det jeg kan for å gi meg selv en sjanse, sier han.

At han har den muligheten er det ingen som har sett ham på nært hold i vinter som tviler på. Lysluggen har fått brodd i spillet. Han kan utgjøre en forskjell både på treninger og i kamp. Slik har det ikke alltid sett ut.

– Nå er det absolutt mulig for Harald å spille seg inn på serielaget. Han skal ha masse ros for jobben som er gjort. Vi kan bare tilrettelegge for at han skal klare det. Dette har først og fremst handlet om han selv, sier Rune Repvik.

Vikings toppspillerutvikler har en sentral rolle i å bidra til at det vanskelige steget fra junior til senior skal bli så sømløst som mulig. Han peker også på en annen sentral brikke i forvandlingen til U-landslagsspilleren.

– Du kan si hva du vil om det utlånet han hadde til Tromsdalen i fjor. Selv om kanskje ikke ble suksess på banen vokste Harald veldig som person på det. Han måtte klare seg selv der oppe og kom hjem mer moden. Nå har han virkelig knekt noen koder, sier Repvik.

Imponert av psyken

Historien om midtbanespilleren er historien om en barnestjernen som stagnerte.

Mange av dem som har kunnet flyte på et stort talent tåler motgang dårlig når den kommer.

Måten unggutten har tatt det på imponerer Repvik.

– Motgangen har vart lenge for ham. For en spiller som tidlig var kjempegod kan det være ekstremt vanskelig å se at de andre vokser fra deg. At han har kommet gjennom perioden, at han har stått i det slik han nå har gjort, er noe han skal ta med seg videre, sier Repvik.

En slik mental styrke er selvsagt noe man kan dra veksler på videre.

– Nå er det opp til ham selv.

Trener Bjarne Berntsen fortalte tidligere denne uken at klubben selvsagt ønsker å ha Tangen Nilsen med videre. Dialogen rundt det var i gang.

Blir gjerne i Viking

Spilleren, som kom til Viking fra SIF som 15-åring, bekrefter at partene snakker godt sammen. Kontrakten hans løper ut etter sesongen. Selv om han ikke har fått et konkret forslag på bordet liker han det han nå hører.

– Vi har pratet om framtiden og Viking vil ha meg med videre. Det er her jeg er ifra og her jeg vil spille.

– Så det er ikke sannsynlig at du skifter til en annen klubb etter denne sesongen?

– Jeg tror det er ganske sikkert at jeg blir i Viking dersom de vil ha meg med videre, sier den elegante 19-åringen.
Dermed ser det ut for at klubben får beholde tre stortalenter i ham, Sebastian Sørlie Henriksen og Sondre Auklend.

LES OGSÅ: Dette sier assistkongen Ibrahimaj om framtiden nå

Mer fra Dagsavisen