Handball

Sola har verdensmester til å vokte buret

Tidligere verdensmester Rinka Duijndam (24) fra Nederland er klar for Sola Håndball.

Keeper Tonje Haug Lerstad forsvinner fra Sola i sommer, og nå er erstatteren klar. Rinka Duijndam fra Nederland er ny Sola-keeper. Det melder klubben i en pressemelding. De avslørte det også på en sponsorsamling i klubbens regi onsdag.

– Med denne signeringen viser vi at Sola også er en attraktiv klubb, også i europeisk sammenheng. Vi gleder oss til å få Rinka på plass i Åsenhallen, og vil være en viktig brikke i keeperteamet vårt neste sesong, sier daglig leder Svein Gaute Hølestøl.

Hun var med på å vinne håndball-VM i Japan i 2019, og deltok i OL for Nederland i fjor.

Keeperen kommer fra spill i tyske Thüringer, og spiller for Sola de to neste sesongene.

– Vi behøvde åpenbart ny keeper ettersom Tonje Haug Lerstad forsvinner. Rinka er en keeper med internasjonal erfaring. Det er kult at Sola nå er så attraktive at vi kan hente en keeper på dette nivået, sier Sola-trener Steffen Stormo Stegavik til RA.

Passer godt til Sola

– Hvordan vil du beskrive henne som keeper?

– Hun er en god allround-keeper. Skudd fra ni meter er nok styrken og det passer godt i forhold til det forsvaret vi spiller, sier Stegavik.

Tidligere har Duijndam spilt for HV Quintus, HSG Bad Wildungen og Borussia Dortmund. Der har hun fått erfaring fra både EHF European League, som Sola har deltatt i denne sesongen, og toppturneringen EHF Champions League.

Sola kom seg til kvartfinalene i nummer to-turneringen European League denne sesongen, og sikret bronse i Rema 1000-ligaen for andre sesong på rad.

– Er hun jevn med Haug Lerstad eller et hakk opp i kvalitet på papiret?

– Håpet er at vi skal forbedre oss fra år til år, sier Stegavik.

Tidkrevende prosess

Prosessen med å lande på nettopp Duijndam har tatt tid, ifølge treneren.

- Vi har brukt lang tid og sondert mye på keeperplass. Så har vi også brukt mye tid spesifikt på Rinka Duijndam. Det har praktisk sett sammenheng med seriespill og en skoleoppgave. Vi har også hatt henne på besøk her i klubben en tur. Jeg er glad for at dette har løst seg, sier han.

Stammen i Solas lag for neste sesong er nå satt. Nøkkelspillerne har avtaler.

På keeperplass har Sola, foruten Haug Lerstad, denne sesongen hatt med seg Amalie Frøland og juniorlandslagskeeper Johanna Fossum. Sistnevnte forlater Åsenhallen for å spille i Oppsal neste sesong.

Sola åpner sluttspillet med første kvartfinale mot Fana i Åsenhallen søndag. Kampen starter klokken 18.00.

Mer fra Dagsavisen