Handball

Sola til Europa-gruppespillet: – Heldigvis hadde vi elleve mål å gå på

Tross søndagens 27-20-tap mot Astrakhanochka i Russland er Sola-kvinnene videre til gruppespillet i EHF European League.

Sola måtte tape med mindre enn elleve mål, eller vinne, for å komme seg videre til gruppespillet i Europaligaen for første gang i klubbens historie. Det klarte de. Etter 36-25-seier i Åsenhallen endte returoppgjøret i Russland med tap 27–20.

– Det er fantastisk å gå videre, selv om vi spiller en dårlig kamp. Heldigvis hadde vi elleve mål å gå på, det hjalp oss å holde roen, sier Sola-trener Steffen Stegavik til RA.

– Vi får ikke det samme forsvarsspillet i starten. Bakover får vi ikke tak i dem, og vi slipper inn de første sju skuddene. Vi henger med til pause, og da skal det godt gjøres å ta igjen ti mål gjennom andre omgang. Da det løsnet var vi trygge hele veien inn.

Keeper Amalie Frøland ble kåret til Solas beste spiller i kampen.

Sola måtte også klare seg uten Kristina Sirum Novak, som var ute.

– Hvordan er nivået på det som venter i Europa opp mot det dere møter hjemme i Norge?

– Det er et bra nivå, men vi har litt tur med at Astrakahnochka kom til Norge da de gjorde og ikke fikk én dag ekstra å forberede seg på. Vi så at det var vanskeligere å spille uten Novak som venstreskytter på høyre enn det var mot Romerike onsdag, sier Stegavik.

Nå er det VM-pause i Rema 1000-ligaen, og neste Sola-kamp er ikke før i januar. Deretter går det slag i slag. Tiden framover skal gultrøyene bruke godt, ifølge Stegavik.

– Som alltid skal vi trene godt. Når desember kommer blir det alltid en god treningsperiode. Nå skal Live (Rushfeldt Deila) og Johanna (Fossum) på samling, og Camilla (Herrem) blir borte en stund. Vi skal ha tre gode uker med trening nå, med mye grunntrening. Så må vi forberede oss til kampene i januar etter det. Det blir 16 kamper for oss i januar og februar, sier Sola-treneren.

Hans kone, Camilla Herrem, er tatt ut til den norske VM-troppen. Mesterskapet spilles i Spania i desember.

---

Kampfakta

3. kvalifiseringsrunde EHF European League, håndball.

Astrakhanochka-Sola 27–20 (12–11)

Sportcomplex Zvezdniy, 3000 tilskuere.

Sola: Amalie Frøland, Johanna Fossum, Tonje Haug Lerstad – Guro Berland Husebø, Angunn Gudmestad 1, Kaja Horst Haugseng 3, Frøydis Seierstad Wiik 4, Maja Magnussen 5, Live Rushfeldt Deila 2, Karoline Jensen, Martha Barka, Pia Tomine Gundersen, Hege Holgersen Danielsen 1, Camilla Herrem 4.

---






Mer fra Dagsavisen