Sport

Frykter skader etter ustabilt kampprogram

Usikkerheten er stor, også for toppidrettsutøverne. I Viking Håndball merker trener Scott Harrington allerede at stadig flere blir skadet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det har vært enormt ujevn rytme i kampprogrammene til toppidrettsutøverne, i alle idretter. Nå lever spillerne igjen i usikkerhet knyttet til om regjeringen vil åpne for konkurranser og kamper igjen. Viking Håndballs trener, Scott Harrington, mener det allerede er kommet konsekvenser av usikkerheten. Det er ikke bare mentalt den utrygge hverdagen spiller inn for spillerne.

– Når vi ikke skulle spille kamper på en stund, og har trent igjen, da kommer det skader. Vi har fire-fem skader nå som er en konsekvens av et ustabilt kampprogram. Du kjører oppkjøringer og noen kamper. Det går utover det mentale, men også det fysiske, slår Harrington fast til RA.

Det gjenstår åtte kamper av seriespillet i Rema 1000-ligaen for Viking.

LES OGSÅ: Dette sier kulturminister Abid Raja om regjeringens kommende avgjørelse

Lokaloppgjør

Etter planen skal de spille det viktige lokaloppgjøret mot Nærbø søndag. Kampen betyr ikke bare mye siden det er snakk om naborivalen i sør, men plasseringen på tabellen gjør at de mørkeblå er i desperat poengjakt. De er plassert over nedrykksstreken på målforskjell, med én kamp mindre spilt.

I januar var det VM-pause, som det alltid er på den tiden. Den pausen er blitt lengre enn vanlig. To treningskamper mot 1. divisjonsklubben Sandnes har vært løsningen for å gjøre en tilnærmet normal forberedelse til å starte sesongen igjen.

– Det har vært 49 dager uten kamp hvis vi spiller på søndag. Det er lenge, men vi har vært gode til å endre. Vi har spilt noen treningskamper og jobbet med andre ting. Jeg synes guttene har klart seg fint gjennom perioden, sier Viking-treneren.

Han tror også at spillernes konkurransehverdag kan være viktig for å komme seg gjennom utfordringene det gir mentalt med mulige utsettelser.

– En del av elitesport er å reagere godt på alle typer utfordringer. Dette er verre enn de normale utfordringene som spiller, men det er verdifullt at vi er vant med mentalt spill. Det er helt avgjørende, sier Harrington.

Han skryter av spillerne, men ønsker ikke å gi den tunge beskjed om utsettelser til spillerne igjen.

– Jeg gidder ikke tenke på hvordan spillerne reagerer på en ny utsettelse. For det er tyngre og tyngre.

LES OGSÅ: Ny kontrakt for Viking-keeperen

Blir ikke pent

– Sett at dere får spille søndag. Hvilken kamp kan folk forvente seg?

– Det er en vanskelig oppgave, med første kamp på nesten 50 dager. Nærbø er også i samme situasjon, heldigvis for begge lag er det ikke problemer med å få fram motivasjon. En fin håndballkamp blir det ikke. Det blir en tøff kamp med hardt arbeid. Vi mener vi er klar for oppgaven, selv om vi har hatt en ustabil periode. Det er en tung oppgave etter en lang periode ute, men en viktig kamp for oss. Jeg er spent, litt nervøs og kjenner litt press på resultatet. Vi skal ha poeng i de kampene vi har mulighet til det, men jeg er også glad for at vi får spille igjen. Det er mange følelser rundt kampen, og det er ikke en normal følelse, sier Harrington – og utdyper:

– Det er noe annet om vi er klar. Har vi gjort de siste fire ukene riktig, kunne vi gjort mer eller skulle vi gjort mindre av taktiske ting? Det er mange spørsmål, og vi kan svare på dem etterpå. Stemningen er god, og jeg er fornøyd med der vi er som et lag. Jeg synes vi har kommet godt forbi utfordringene så langt, og er stolt av spillerne som har hatt motivasjon hele veien.

LES OGSÅ: Viking Fotball må rigge om terminlisten

Mer fra Dagsavisen