Friidrett

Hyller Gjert: – Hvis ikke han hadde trent meg hadde jeg ikke tatt medalje

Med Narve Gilje Nordås’ VM-bronse på 1500 meter er det nok en løper som er løftet fram til verdenstoppen av trener Gjert Ingebrigtsen.

Narve Gilje Nordås (24) er klar på at han burde ha gått tidligere på oppløpet i finalen på 1500 meter i VM. Sandnes-løperen hadde formen til å vinne gull.

Nordås har tatt enorme steg på 1500 meter i år. Han kom til VM-finalen som en outsider, men knallet til og var i mål som nummer tre. Han var svært nær å kunne kjempe om det helt store. Britiske Josh Kerr vant foran Jakob Ingebrigtsen.

– Euforisk og strålende. Jeg kan ikke være mer fornøyd. Jeg drakk litt mye kaffe før start så jeg var usikker på om jeg kom meg til mål uten å ta en pause underveis. Den første runden var seig, mens andrerunden var litt lettere, men så merket jeg at det begynte å løsne med to runder igjen. Da var det bare å passere og passere helt til det ikke var flere folk igjen. Dessverre var det bare 1500 og ikke mer, men slik er det. Medalje er medalje, sa Nordås til NTB og andre medier etter superløpet.

– Burde hatt gulltroen

Han kjente seg meget pigg mot slutten.

– Jeg var ikke stiv og kunnet løpt lengre. Jeg burde ha startet før. Jeg hadde troen på meg selv og medalje, men ikke gull. Det burde jeg hatt, sa Nordås og fulgte opp:

– Det å ta gull på første forsøk er litt kjedelig og det kommer et OL neste år. Jeg får spare det til da.

Nordås har hatt Gjert Ingebrigtsen som trener etter at sistnevnte i fjor brøt samarbeidet med sønnene. Forholdet mellom leirene har vært betent siden det.

Hyller Gjert

Tidligere i mesterskapet sa Nordås at kontakten med Jakob Ingebrigtsen var «ikke-eksisterende». Onsdag gratulerte de hverandre med medaljer.

– Jeg tok ham i hånden og han tok meg tilbake. Det får vi kalle kommunikasjon. God kommunikasjon. Jeg er fornøyd med at han responderte og tok meg i hånden, sa Nordås.

Han sa også noen ord om trener Gjert.

– Hvis ikke han hadde trent meg hadde jeg ikke tatt medalje. Om han ikke hadde vært i Budapest hadde jeg ikke tatt medalje. Han sa til meg da jeg gikk på bussen på hotellet at jeg skulle ta medalje, sa Nordås om Gjert.

Ingebrigtsen har ikke kunne fungert som normalt som trener under mesterskapet ettersom han ikke fikk innvilget akkreditering. Nordås har heller hatt Per Svela som sparringpartner inne på stadion. Nå forventer han å få sin egen trener med framover.

– Hvis de (forbundet) bare fortsetter som nå og ikke blander seg inn i det sportslige er jeg fornøyd. Også at de legger litt mer sedler i min kasse slik at jeg har de rammene som skal til. Det har fungert bra nå også så lenge han er der, sa Nordås.

---

FAKTA:

Navn: Narve Gilje Nordås

Født: 30. september 1998 (24 år)

Klubb: Sandnes IL

Oppvokst på Voll i Klepp kommune.

Vant VM-bronse på 1500 meter onsdag.

---


Mer fra Dagsavisen