Viking

Endelig gikk drømmen i oppfyllelse

Hun har vært kaptein på hele reisen og vært med på å feile år etter år. Lørdag slapp endelig Nora Heggheim og Viking-kvinnene jubelen løs. De er klare for 1. divisjon.

Bryne — Etter å ha knust Bryne med 7–0 i derbyet på Jæren er det hardtsatsende laget endelig ute av 2. divisjon.

– Dette er helt ubeskrivelig! All jobben som er lagt ned. Alle timene. Det er verdt det nå, jublet Heggheim til RA like etter kampslutt.

På forhånd ledet Viking med sju poeng ned til Molde og tre seriekamper igjen. Seier ville garantere opprykk. Uavgjort ville garantere det i praksis på grunn av målforskjellen.

Det siste behøvde aldri Viking å tenke på. Laget tok kommandoen fra start og det tok kun seks minutter før Sanne Lekven hadde satt inn ledermålet og roet nervene.

– Den gode starten var selvsagt fin for å roe nervene. Vi scoret vel på to av de tre første sjansene og dominerte veldig i banespillet. Så er jeg fornøyd med at vi klarte å være i kampen videre, sier Viking-trener Magnus Meling.

Malte på videre

For etter det tidlige målet malte Viking bare på videre. Bryne fikk knapt spille seg ut av egen halvdel. Til pause sto det hele 4–0 til bortelaget etter at Oda Stornes Stålesen, Kristina Louisa Milne og Vilde Bakke-Andersen regelrett hadde slått knockout på Bryne.

Viking kvinner

Andre omgang ble selvsagt en formalitet. Viking koste seg og feiret opprykk på banen – foran Felt O som hadde møtt opp mannsterke for å støtte laget. Faktisk var det 738 tilskuere på kampen. Akkurat det er eksepsjonelt for en kamp i kvinnenes 2. divisjon.

Felt O

Da dommer blåste av sto det hele 7–0 til Viking og jubelen ble sluppet løs. Neste år er de mørkeblås kvinnelag i 1. divisjon.

For Nora Heggheim, som har vært kaptein i en årrekke, var dette selvsagt noe helt spesielt. At Viking har revet på siste hinder så mange ganger før spiller inn.

– At vi har tapt på målstreken så mange ganger gjør helt klart at gleden nå blir forsterket veldig, sier Heggheim.

– Hvor bra vil dette laget bite fra seg i 1. divisjon slik det er nå?

– Det er vanskelig å si hvor gode vi er på det nivået, men vi har klart oss veldig bra mot lag fra 1. divisjon når vi har møtt dem. Nå tror jeg først og fremst at vi skal si oss fornøyde med at vi har klart dette opprykket og feire det skikkelig, sier Heggheim.

Viking kvinner

Hun legger likevel ikke skjul på ambisjonene – eller hvor mye dette betyr for motivasjonen videre.

– Kanskje vil dette laget komme seg til Toppserien om ikke så mange år. Nå er det i alle fall bygget en grunnmur som vi kan bygge videre på for å jobbe mot det, sier hun.

LES OGSÅ: Slik er Vikings kvinneplan for 2024

Tror de vil bite fra seg

Trener Magnus Meling var også en svært glad mann etter kampen. Da gjengen feiret foran og med Felt O, ble han dynket med champagne av sine spillere. Meling, som kom hjem etter ti år i Fredrikstad og FFK foran denne sesongen, har lykkes på første forsøk.

– Dette var en maktdemonstrasjon! Jeg sa to ting til spillerne før kampen. Det ene var at de skulle gå utpå for å kose seg med å spille fotball med venninnene. Det andre var at vi skulle knuse Bryne!

Vikings kvinnelag

Han mener laget alt er bygget for å bite fra seg på nivået over.

– Jeg tror allerede nå at vi er et godt 1. divisjonslag, avslutter treneren – før han skal videre på fest for å feire det historiske øyeblikket for Viking.

Opprykket betyr også et tronskifte i kvinnefotballen sør for Boknafjorden, ettersom Klepp har rykket ned til 2. divisjon.

LES OGSÅ: Nekter å ta opprykket på forskudd

---

FAKTA

Fotball, kvinner 2. divisjon avdeling 1

Bryne-Viking 0–7 (0–4)

Aarbakkebanen, 738 tilskuere

Mål: 0–1 Sanne Lekven (6), 0–2 Oda Stornes Stålesen (23), 0–3 Kristina Louisa Milne (34), 0–4 Vilde Bakke-Andersen (45), 0–5 Ida Holm Neset (59), 0–6 Kajsa Pettersen (75), 0–7 Kajsa Pettersen (90).

Viking (4-3-3): Emma Linnea Jönsson – Maria Sørenes, Hannah Handeland, Kristina Louisa Milne, Sara Sekse Johannesen (Kajsa Pettersen i 35 min.)- Oda Stornes Stålesen (Ida Holm Neset i 35 min.), Nora Heggheim, Vilde Bakke-Andersen (Iben Robertsen i 35 min.) – Karen Rygg Ims, Hanne Sæthre Jakobsen (Sigrid Solli Aase i 35 min.), Sanne Lekven (Mari Fisketjøn Indrebø i 17 min.).

Dommer: Tomine Espedal Strand, Høle IL

Gule kort: Anna Løvold Gustad og Tonje Østeng, Bryne

---


Mer fra Dagsavisen