Viking

Kvia-Egeskog ute en lengre periode

Simen Kvia-Egeskog kan nok se langt etter å være aktuell til seriestart mot RBK 10. april etter skaden han pådro seg fredag mot Kristiansund.

Stavanger — Midtbanemannen måtte ha hjelp for å ta seg av banen etter overtråkket. Selv om ikke omfanget er helt kartlagt ennå bekrefter fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova til RA at det nok er snakk om en litt mer langvarig skade.

– Det er nok en leddbåndsskade i ankelen som Simen. Vi må vente noen dager til hevelsen går mer ned før vi får tatt MR-bilder, men det vil nok ta noen uker før han er tilbake, sier Øen Grova.

Flere småskader

14 dager før alvoret tar til på Lerkendal er Simen Kvia-Egeskog bare en av flere spillere med skader og småskader.

Den som nå har vært lengst ute er Sondre Bjørshol. Han trente deler av økten mandag og er i bedring – selv om han heller neppe rekker noen seriestart.

– Vi er ikke der at vi har satt noen dato for retur, men så lenge vi kan øke belastningen litt og litt er vi fornøyde. Det kan vi nå.

Kaptein Zlatko Tripic ble også liggende igjen på kunstgresset i Vikinghallen med smerter mandag, men det handlet om et kutt som ble slått opp på kneet. Etter å ha dekket det til fortsatte han likevel.

– Det kom mot Bodø/Glimt, men er på verste plassen på kneet i forhold til å rive det opp igjen. Jeg må passe på så det ikke går infeksjon i det, sier Tripic.

Øen Grova regner ikke med at det skal by på noen store problemer i fortsettelsen.

Redusert i antall på trening

Yann-Erik de Lanlay trente ikke mandag. Han sliter igjen med en vond lyske.

– Men det handler mest om å unngå at det skal utvikle seg ytterligere. Vi tror han ganske snart er tilbake.

På plussiden var både Patrik Yazbek og Niklas Sandberg tilbake i trening mandag. Nicholas D’Agostino holdt seg til litt løping på sidelinjen.

– D’Agostino sliter med et litt vondt kne etter Glimt-kampen, men vi håper han trener for fullt om noen dager, sier Øen Grova.

Med mange spiller ute på landslagsoppdrag er det med andre ord litt småtynt i rekkene på trening også i starten på denne uken for Viking.


Nyeste fra Dagsavisen.no: