Viking

Bekreftet: Brekalo har forlenget med Viking

Eliteseriens kanskje beste stopper, David Brekalo (24), signerte tirsdag ettermiddag en avtale ut 2025 med Viking. Sportssjef Erik Nevland benekter at det foreligger noen avtale om salgssum eller forståelse for tidspunkt for salg innebygd i dette.

Det betyr ett år ekstra på den gamle avtalen.

– Alt er signert, bekreftet Erik Nevland til RA klokken 17.00 tirsdag.

Den slovenske landslagsstopperen gikk i høst ut i RA og var klar i talen på at han i utgangspunktet nå ønsker seg til en større klubb.

– Når var det egentlig dere fikk dette til å snu?

– Det er alltid vanskelig å tidfeste, men vi begynte denne prosessen allerede i november. Så tar ting tid. Det skal stemme med timing og har vært et åpent overgangsvindu. Vi har hatt en god dialog hele tiden og så ble det som det ble nå. Det er vi glade for, sier Nevland.

Ingen avtale om salgssum

– Det vil vel være overraskende om han går ut den avtalen til 2025?

– Det er enighet om at kontrakten er forhandlet med ett år nå. Alt det andre avhenger av prestasjoner framover og det vet vi jo ikke noe om nå.

– Har dere gjort en form for «gentlemansavtale» eller forståelse på hva som er en rimelig pris om han skal selges for å få til dette?

– Nei. Vi har ikke hatt den samtalen. Det er heller ikke lov med klausuler av denne sorten i norsk fotball.

– Hva med en plan på når han eventuelt skal selges?

– Det er ikke sånn at det ligger en avtale om at David Brekalo skal selges på et tidspunkt. Det styrer egentlig ikke vi uansett. Det vil eventuelt handle om at noen kommer inn og byr nok penger til at vi er fornøyde, sier Nevland.

Han er klar på at både David Brekalo og Viking nå skal konsentrere seg om å prestere i tiden framover både i cup og Eliteserien.

– Det andre er ting som er utenfor vår kontroll. Så har vi enormt god dialog og respekt for hverandre.

Øker lønnen

Nevland vil ikke gå inn på om Brekalo nå har fått et større signeringsbeløp for å forlenge. At lønnen er økt erkjenner han likevel.

– Uten at vi skal gå inn på detaljer er det naturlig at kontrakten hans er blitt bedre.

– Hva betyr denne forlengelsen for Viking?

– David er den samme spilleren. Forhåpentlig gir det oss en motivert spiller som er klar for å gi alt for Viking i kontraktsperioden.

Nevland avviser også at det er samtaler med andre om å forlenge nå.

Det var Nettavisen som først skrev om kuvendingen hos spilleren tirsdag.

Til Aftenbladet sa Brekalo etter tirsdagens trening at en forlengelse handlet om to ting. Han ønsker at Viking skal sitte igjen med mest mulig penger for ham. Samtidig vil en høyere overgangssum også være et signal til ham fra en kjøpende klubb om at de ønsker å satse på ham.

Mer fra Dagsavisen