Viking

Nesselquist ferdig som Viking-assistent

Ole Martin Nesselquists dager som assistenttrener i Viking er talte.

Tirsdag formiddag ble det kjent at karrieren til Ole Martin Nesselquist som assistenttrener blir av det korte slaget.

– Det er selvsagt kjedelig, men forståelig at de vil flytte ressursene over mot spillerlogistikk. Jeg stortrives i Stavanger. Det har vært givende og lærerikt, sier Nesselquist til RA.

Viking skal nå ha tre heltidsansatte inn mot spillerlogistikk. Erik Nevland skal være den ene, mens de må erstatte Ole Askeland og ha inn ytterligere en person i avdelingen. Den avtroppende assistenten er tilbudt en av jobbene, men Nesselquist er i tvil siden det er trener han har vært de siste 15 årene.

– Det er noe helt annet å drive med logistikk, men jeg har sagt til Erik Nevland at jeg skal vurdere det, sier han.

Samtidig setter han stor pris på at Viking faktisk har spurt ham om han er interessert i å bli med videre i en slik type jobb. Han har fått inntrykket av at alle skulle ønsket at han kunne fortsette.

Nesselquist har heller ingenting negativt å si om Viking. Han skjønner samtidig at klubben har gjort den vurderingen de nå har gjort. Han har selv vært en del av den omfattende evalueringen.

– Det er helt rett grep slik sesongen har gått og med det overgangsvinduet som var i sommer.

Grepet Viking nå tar innebærer at Pål Fjelde blir den eneste assistenten til hovedtrenerne.

29-åringen fikk sin første trenerjobb allerede som 19-åring, og vakte nasjonal oppsikt da han brakte Trosvik IF tilbake til 3. divisjon med opprykk i sin første sesong i 2013. Nesselquist har også vært hovedtrener i Moss og Strømmen, og har vært i Viking siden 1. april i år.









Mer fra Dagsavisen