Viking

En veteran ferdig i Viking – en annen blir med videre

Vikings er i gang med å spikre teamet rundt A-laget for 2023. Nå er framtiden til to av de mest sentrale og kjente navnene avklart.

Stavanger — Overfor RA bekrefter sportssjef Erik Nevland at Ole J. Askeland, som har vært sjefspeider og hatt ansvar for spillerlogistikk, nå er ferdig.

– Ole kommer til å gi seg etter sesongen, sier Nevland.

– Har han valgt det selv, eller var det et ønske fra klubben?

– Han har selv tatt avgjørelsen om å gi seg nå. Hvorfor må han si mer om selv. Det som er sikkert er at han har vært kjempeviktig for Viking. Askeland har strukturert og løftet scoutingen de siste årene. Dette er en meget god mann, sier Nevland.

Det som er sikkert er at han har vært kjempeviktig for Viking. Askeland har strukturert og løftet scoutingen de siste årene.

—  Erik Nevland

Hva som blir veien videre på spillerlogistikk kan han foreløpig ikke si noe om.

– Dette er helt ferskt. Vi må sette oss ned for å se på dette nå ganske umiddelbart, sier Nevland.

Viking hadde tidligere knyttet til seg Johan Selvig inne som speider i klubben, men han forsvant i større grad ut da Askeland kom inn. RA vet likevel at de mørkeblå flere ganger har benyttet seg av tips fra Selvig i jakten på nye spillere – også den siste tiden. Naatan Skyttä, som er i klubben på lån nå, kom via Selvigs nettverk.

Om han kan være aktuell for en retur, eller om dette skal mer inn i Nevlands egen stilling, ønsker han ikke sportssjefen å si noe om før man har fått satt seg ned og sett mer på totalen.

Blandede følelser

Klubben har under Askelands ledelse bygget opp et team med flere speidere – som både er baserte internasjonalt og i Norge. Det er også bygget opp skyggelag med flere tusen spillere.

Askeland sier til RA at det er med blandede følelser han nå gir seg. Han er på ingen måte lei verken Viking, eller det å finne gode fotballspillere.

– Faktisk håper jeg at jeg får fortsette litt som frilans og frivillig på kveldene.

– Hvorfor gir du deg da?

– Jeg hadde muligheten til å fortsette, men er i en alder hvor jeg har godt av å få utfordringer. Så har jeg vist at neste runde, etter scouting, vil være å jobbe med et internasjonalt samfunnsengasjement. Prøve å gjøre min lille innsats for en bedre verden. Så fikk jeg et tilbud og skal starte i januar i en organisasjon som jobber internasjonalt med de store spørsmålene.

Hvor han skal begynne ønsker Askeland foreløpig ikke å si noe om. Før han ble sjef for speidernettverket i Viking har han også jobbet noe for Red Bull Salzburg på feltet. Han har også tidligere vært kommunikasjonssjef i Viking.

Hegre tilbys ny avtale

Det er ikke bare Askelands framtid som denne uken er avklart. Klubbens superveteran blir også høyst sannsynlig med videre. Keepertrener Kurt Hegre (65) har fått beskjed om at han er ønsket også i fortsettelsen.

Kurt Hegre

Hegre har, foruten et lite mellomspill i Bryne, vært i Viking siden 1991. Han er den ansatte med klart mest ansiennitet.

– Jeg har hatt et møte med Erik Nevland nå og venter på å få tilsendt et tilbud om en ny avtale, sier Hegre til RA.

Så er spørsmålet mest om hvor lang avtalen blir.

– Ønsker du en avtale som matcher lengden til hovedtrenerne?

– Det jeg har sagt er at vi må se det i et litt lengre perspektiv enn ett år. Så får vi se hva de tenker, men det er naturlig å tenke sånn du spør om, sier Hegre.

Selv om han er 65 er han fortsatt kjernesunn og godt trent. Det skal ikke være et problem. Nysgjerrigheten er også på topp som alltid. Keepernerden Hegre slutter aldri å lete etter de neste motene og den nyeste utviklingen i faget.

– Alder er et tall. Så lenge kropp og hode er med ser jeg ikke problemet med å fortsette i denne jobben, sier han.

Når det kommer til assistent Ole Morten Nesselquist er ingenting avklart. Da RA snakket med ham onsdag ønsket han ikke å si noe om hvorvidt han hadde forhandlet med Viking eller andre.

– Vi snakker selvsagt, men har ikke tatt noen avgjørelse der foreløpig, sier Nevland.

NB! Vikings unge venstreback Vebjørn Hagen har nylig operert ankelen. Han har slitt voldsomt med skader i år og er nå ute for resten av sesongen.






Mer fra Dagsavisen