Viking

Han sikler Viking etter: – Kjempeinteressant

Både trenere, og sportssjef Erik Nevland, har et veldig klart ønske på hvilken midtbanespiller som står høyt på listen til neste år. Samtidig innser de at det kan bli vanskelig å få det til.

Stavanger — Sarpsborg 08-kaptein Anton Salétros (26) har en avtale som går ut etter denne sesongen og Bjarte Lunde Aarsheim har aldri lagt skjul på sin store begeistring for den sentrale midtbanemannen fra Sverige.

– Han er meget god. En svært interessant spiller, erkjente «Batty» igjen like etter tapet mot nettopp Sarpsborg 08.

Lunde Aarsheim henviste likevel raskt videre til sportssjef Erik Nevland. Nevland bekrefter at Viking har vært på folkene rundt Saletros for å sondere, men at mye peker mot at det kan bli vanskelig å få til.

– Han er selvsagt en spiller som er kjempeinteressant, men så tyder mye på at han sikter mot å komme seg til utlandet. Vi har sjekket med hans rådgivere, sier Erik Nevland til RA.

Skulle det ikke kulminere i de rette tilbudene er det nok likevel liten tvil om at Viking vil være raske på avtrekkeren om det dukker opp et vindu av mulighet.

Har vært på Island

Nevland har allerede rettet blikket solid mot vintervinduet som åpner 1. januar. Saletros er ikke den eneste spilleren på utgående avtale og Viking kikker selvsagt på hva som kan bli tilgjengelig gratis. Likevel har de ikke tilbud noen konkrete avtaler enda – med unntak av Ulf-kaptein Jostein Ekeland som takket nei.

– Ikke foreløpig. Nå er vi i en fase hvor vi sjekker ut tilgjengelighet, sier Nevland.

– Dere har ikke prøvd dere på noen tidlige bud?

– Nei.

Erik Nevland

– Krever sommervinduet, og situasjonen, at Viking er tidligere på avtrekkeren med overganger enn hva som har vært normalt? Også med tanke på at det skal gjøres et innsalg mot fans og sponsorer for 2023?

– Ja. Det kan fort være at vi tenker slik. Vi må prøve å få til det, men som jeg har sagt før er mange andre klubber i en viktig fase med sesonginnspurt. Vi kan være på tidlig, men ikke alle er like lystne på å diskutere nå, sier Nevland.

Han ser samtidig viktigheten av å markere seg tidlig. For å vise eventuelle nysigneringer at Viking er interesserte på et tidlig stadium.

– Kjenner du på press selv for å få mye på plass tidlig til kommende sesong?

– Selvsagt. Det er naturlig når ting går dårlig.

Nevland var forrige uke på Island for å finsikte spillere. De mørkeblå ser fortsatt på dette som et svært interessant marked – selv om både lønnskrav og priser har steget de siste årene med landslagets suksess.

– Det er mye spennende der. Viking har også en god historie med islandske spillere. Så varierer lønn og priskrav veldig fra klubb til klubb. De klubbene som har vært gode i Europa er det litt annerledes med, men dette er et marked vi kan være i.

Krever svar fra trenerne

Sportssjefen fikk mye pepper for det som skjedde i sommervinduet. Samtidig er det heller ikke enkelt å handle når handlelisten ikke er konkret.

Vikings trenere har variert veldig i formasjon og roller.

– Det er stor forskjell på å hente en spiss til 4-3-3 og en til 3-5-2?

– Ja. Det er veldig stor forskjell i rollene, erkjenner Nevland.

– Har du krevd noen klare svar fra trenerne på hva de vil ha som utgangsformasjon neste år?

– Vi må finne ut av det. Det er ikke hundre prosent avklart, men vi skal ha noen møter denne uken hvor blant annet det vil være et tema sånn det kan legges til grunn i dette arbeidet.

Nevland er smertelig klar over at klubben helst bør treffe nå. Situasjonen er åpenbart ikke god. Viking har ikke vunnet hjemme siden 17. juli og søndag måtte sportssjefen se eget lag bli pepet ut av de få som gadd å møte opp i ruskeværet etter nytt tap.

At det knapt er folk på kampene spiller også direkte inn på hva Viking har å rutte med neste år.

– Det er ikke kjekt når ting går dårlig. Vi kan ikke gjøre annet enn å jobbe på for å snu det. Så skjer det som skjer. Vi skulle selvsagt ønsket flere trepoengere og alt spiller inn på budsjettene, avslutter Nevland.





Mer fra Dagsavisen