Viking

Viking ønsker seg islandsk målmaskin

Midtbanemannen Isak Snær Thorvaldsson har herjet fullstendig i den islandske serien denne sesongen. Sportssjef Erik Nevland bekrefter tirsdag kveld til RA at dialog er opprettet og at Viking er interesserte i å få til en handel.

Isak Snær Thorvaldsson, fra serieleder Breidablikk, har blåst inn 12 mål på 15 kamper i serien denne sesongen så langt og er toppscorer i serien. Målene har i hovedsak kommet fra midtbanen, men spilleren har også vikariert som både spiss og hengende spiss i enkelte kamper.

Han har også åtte målgivende pasninger og er et navn som nok veldig mange klubber i Skandinavia har satt et par streker under.

Det har også Viking som jakter offensive forsterkninger.

21-åringen, som også står med to kamper og to mål for U21-landslaget, uttalte selv nylig at det har vært samtaler med både Viking og RBK i et intervju på Island ifølge tipsbladet.dk mandag forrige uke.

Erik Nevland sier følgende til RA:

– Dette er en spiller som er interessant for Viking.

Vil si minst mulig

Viking har så langt fått en rekke nei fra aktuelle spillere – samtidig som de har solgt både Veton Berisha og Sebastian Sebulonsen. Penger er det godt med i Viking etter disse salgene, men attraktivitet, lønnsnivå og kunstgress har alle talt mot klubbens forsøk på å hente spillere fra utlandet.

Markedet har vist seg som mye tøffere enn klubben trodde og nå er det kun en uke igjen før overgangsvinduet stenger. Spesielt på spissplass har det vist seg som vanskelig å få tak i noen.

Erik Nevland har nå ikke utelukket at et lån av en spiss kan bli løsningen for å kunne kjøpe tid inn mot neste vindu.

Samtidig kan mål kommer fra andre steder også. Midtbanemannen Thorvaldsson har pøst dem inn denne sesongen. Nevland ønsker likevel ikke å si for mye om spilleren.

– Han er ikke Viking-spiller og da kan jeg ikke si for mye om ham.

Thorvaldsson har tidligere vært en del av akademiet til Norwich og han har også spilt på lån for skotske St. Mirren og for Fleetwood Town.

Jobbes hardt

Spilleren representeres av den islandske agenten Olafur Gardarsson – som Viking har hatt mye med å gjøre tidligere. Han er også agenten til Samúel Fridjónsson. RA har ikke lykkes i å komme i kontakt med agenten tirsdag.

Erik Nevland sa mandag at han ikke helt hadde gitt opp håpet om forsterkninger allerede før det er bestemt om Viking kommer seg inn i gruppespillet i UEFA Conference League eller ikke. Selv om det ble jobbet iherdig med potensielle overganger i Jåttåvågen også tirsdag tviler Nevland litt på at noe ville gå i orden før denne kampen.





Mer fra Dagsavisen