Viking

Derfor får han litt ekstra tillit

På trappen til det store Europa-eventyret erkjenner Harald Nilsen Tangen (21) at oppfølgersesongen etter det store gjenombruddet i fjor ikke har vært god nok. Trener Morten Jensen innrømmer at trenerne nok har hatt litt ekstra tålmodighet.

Stavanger — Selv om lysluggen på midtbanen ikke har gnistret som i fjor, er det godt mulig at han får spille en viktig rolle også når FCSB kommer på besøk i torsdagens storkamp – for å avgjøre hvem som skal videre til gruppespillet i UEFA Conference League.

Fjoråret bød på fem seriescoringer, 27 kamper og et par målgivende. Fasiten så langt i 2022 er 17 kamper, én scoring og to målgivende. Spillemessig har det heller ikke alltid vært like bra.

Stortalentet, som er en mester på små flater, innrømmer gjerne at det ikke har sett like imponerende ut i år. Det mener han selv det er flere grunner til.

– Det er kanskje litt vanskelig å sette ord på det, men laget har variert mer i prestasjonene i år. Da spiller det også inn individuelt. Vi har også spilt med flere formasjoner denne sesongen, sier Nilsen Tangen til RA.

– Hva er betydningen av at Veton Berisha forsvant for deg?

– Spiller nok også inn. Selvsagt merkes det at han er borte. Han er en steingod spiller og vi hadde kanskje en god kjemi på banen.

Må stå i det

– Er du frustrert?

– Nei, jeg er egentlig ikke det. Jeg skjønner hvordan fotball og form fungerer. Dette må jeg bare stå i. Jeg kommer til å bli heve meg.

Tendensene til at det allerede kan være i ferd med å skje så man i Bucuresti forrige uke. Nilsen Tangen var en av få som våget og evnet å holde litt i kulen. En som kunne snurre av en motspiller og roe ned litt – samtidig som han gjorde jobben defensivt da han kom inn i siste fase i 2-1-seieren.

– Jeg merket at det satt bedre mot Steaua.

Samtidig ble han vraket fra start. Det skjedde ikke ofte i fjor etter at han rev til seg plassen. 22 av de 27 seriekampene han spilte var fra start. I år har han startet 13 av 17 kamper i serien. Forholdstallene er ikke helt ulike.

Jeg skjønner hvordan fotball og form fungerer. Dette må jeg bare stå i. Jeg kommer til å bli heve meg.

—  Harald Nilsen Tangen

Samtidig har nok flere på tribunen ment at han tidvis har fått for mye tillit ut ifra hva han har gjort – kanskje spesielt nå i sommer har det vært litt for mange feilpasninger og balltap.

Trener Morten Jensen er på sin side ikke sjokkert over at det kom noe motgang nå.

– Det andre året etter et gjennombrudd er ofte litt tøffere. Han får mer oppmerksomhet og det stilles større krav. Det handler om å stå i det. Vi har stor tro på ham, sier Jensen.

– Dere virker å ha litt ekstra tålmodighet med ham?

– Vi ønsker å bruke de beste spillerne til enhver tid. Samtidig er dette en lokal gutt som skal være med oss lenge. Da blir det kanskje noen ekstra muligheter.

Jensen registrere også at den tanken kan være i ferd med å betale seg.

– Det ser ut for at han er på gang igjen.

Må blokkere ut betydningen

Hvor mye spilletid det blir i storoppgjøret torsdag, som kommer til å ende opp som ny tilskuerrekord i Europa for Viking, gjenstår å se. Nilsen Tangen håper Viking kan ha ballen noe mer enn i Romania.

– Jeg tror det blir en kul kamp og håper vi kan gå ut i 190! Vise at vi er hjemme og våge å ha mer ball. Så må vi samtidig være like solide bakover som i Romania. Vi gleder oss voldsomt, sier Harald Nilsen Tangen.

Harald Nilsen Tangen

At det potensielt sett ligger enormt mange millioner i potten, og en unik mulighet både for klubb og spillere, er noe han mener man ikke skal bruke en kalori på i forkant.

– Jeg tror det er viktig at vi blokkerer ut betydningen av denne kampen. Vi må konsentrere oss om prestasjonene. Det tror jeg denne gruppen får fint til, avslutter 21-åringen.





Mer fra Dagsavisen