Viking

Viking toppet formen mot Lillestrøm: – Dette må vi bygge videre på

Etter en tøff periode for Viking snudde den negative trenden mot serieleder Lillestrøm, som ble slått 0-1 på Åråsen.

De tre poengene Viking vant på overtid mot Lillestrøm kan ha vært de viktigste så langt i 2022 for de mørkeblå. På de siste seks kampene før møtet med serielederen hadde Viking kun tre poeng, og ikke vunnet én seriekamp etter 16. mai. Det var altså 55 dager uten seier i Eliteserien som opplading til søndagens kamp på Åråsen. Så klarte Viking å løfte seg, og det ble ikke uten dramatikk.

Fram til overtiden var i gang hadde ingen av lagene scoret, og det så ut til å være to lag som var fornøyde med det. Så kom Sebastian Sebulonsen til et godt innlegg fra høyresiden, som Mai Traore stanget i mål via tverrliggeren. Scoringen fra innbytter Traore ble avgjørende, og fikk Viking til å slippe jubelen løs.

– Jeg er veldig glad for å hjelpe laget og score målet. Jeg er veldig glad for tre poeng, sa Traore til rettighetshaver Discovery.

Mai Traore

Ekstra gøy med Traore

Sebulonsen, som sto for innlegget til Traore, synes det naturligvis var kjekt å være nest siste Viking-spiller på ballen. Han synes likevel det var en annen som fortjente hederen.

– Veldig gøy at det er Mai som scoret, sier Sebulonsen til RA.

– Hvorfor er det ekstra gøy at det er ham?

– Han har vært tålmodig og stått på over lang tid. Det er lett å se at det betyr mye for ham å score, og da er det gøy, sier vingbacken fra Sola.

Jubelen på overtid var med på å sette full fyr på Åråsen, iallfall på bortefeltet. Stemningen var upåklagelig. Viking Oslo og de tilreisende supporterne sto igjen for å synge «hopp for de mørkeblå» med spillerne etter kampslutt.

Etterlengtet Viking-seier

Stavangers dårligst bevarte hemmelighet har vært presset som har hvilt på Viking den siste tiden. Fra å lede Eliteserien etter seks runder har de siste seks kampene vært en gigantisk nedtur sportslig.

Praten fra trenerne og spillerne har gjennom nedgangen vært om prosessen og neste kamp. Klisjeene som ofte dras opp i idrettsverden. Like ofte som de dras opp er det også et tegn på at det ligger en større plan enn å kun gå for tre poeng i én enkeltkamp.

Morten Jensen

Viking-trener Morten Jensen forteller at det ligger mye arbeid bak resultatet.

– Det er veldig deilig å kjenne på en seier igjen. Det var etterlengtet. Først og fremst unner jeg alle spillerne det. De har stått på og slitt. Dette var en skikkelig lagseier, sa Viking-trener Morten Jensen til rettighetshaveren.

Til RA peker treneren på at de mørkeblå var solide bakover, noe de var nødt til mot Lillestrøm som ikke hadde tapt på Åråsen i år før Viking tok tre poeng på overtid søndag.

Sebulonsen mener seieren kan utgjøre en forskjell framover.

– Hva betyr det egentlig å komme tilbake med seier etter en tøff periode, spesielt mot serielederen?

– Det å vinne kamper gir alltid selvtillit, som utgjør en stor forskjell i fotball. Dette må vi bygge videre på, sier Sebulonsen.

Trener Jensen ser fram til å jobbe vanlig en uke nå.

– Vi vet samtidig at det ikke hjelper å vinne én kamp. Nå får vi jobbet en hel treningsuke fram til Kristiansund søndag, sier trener Jensen til RA.

To nye ut med skader

Deretter går det slag i slag for Viking. Juli blir en unormalt hektisk kampmåned for dem, som blant annet spiller to kvalifiseringskamper til Uefa Conference League. Etter bronsen i Eliteserien 2021 går de mørkeblå rett inn i andre kvalifiseringsrunde, og der venter Sparta Praha. Viking spiller i Tsjekkia 21. juli, før spartanerne kommer til SR-Bank Arena 28. juli. Mellom kampene i Europa skal Viking til Oslo for å møte Vålerenga på Intility Arena.

– Det er kjekt å spille kamper, og de ukene med mange kamper er de vi gleder oss mest til, sier Sebulonsen.

Veton Berisha var fortsatt ute med skade da de mørkeblå møtte Lillestrøm, og Zlatko Tripic sonet den første av to kamper etter han fikk rødt kort mot Rosenborg. Shayne Pattynama var ute, og i løpet av kampen mot serielederen ble både Harald Nilsen Tangen og hans erstatter Kristoffer Løkberg tatt av med skader.

– Slagskader på begge to, så vi får lappe dem opp til uken. Så får vi håpe de er klare til trening i løpet av onsdag eller torsdag. Det begynner å bli skralt, sier Jensen.


Mer fra Dagsavisen