Viking

Vikingbørsen: Brekalo best mot serielederen

David Brekalo var Vikings beste i 1-0-seieren borte mot serieleder Lillestrøm. Sjekk resten av børsen her.

6

Patrik Gunnarsson

Tok det som kom, og fikk gult kort med åtte minutter igjen for å drøye tiden ved en femmeter.

6

Sebastian Sebulonsen

Tilbake i sitt rette element som vingback. Får bruke farten og fysikken mer riktig, men fikk ikke hull på Lillestrøm før overtiden. Da la han et perfekt innlegg til Mai Traore, som stanget inn kampens eneste scoring.

5

Sondre Bjørshol

Duellspillet er på vei tilbake for mannen som var Eliteseriens beste back i debutsesongen på øverste nivå, men det er fortsatt langt fra gamle høyder. Trenger mer tid for å komme tilbake der han var.

6

David Brekalo

Defensivt er Brekalo i en egen klasse på eliteserienivå, men er nødt å ta mer offensivt ansvar med truslene Veton Berisha og Zlatko Tripic ute. Bruker fysikken, men kan ikke bære et lag framover alene.

6

Viljar Vevatne

Litt treg start mot tidligere Viking-spiller Ylldren Ibrahimaj. Spilte ellers en disiplinert kamp for et defensivt Viking-lag. Nydelig blokkering i det 72. spilleminuttet.

5

Niklas Sandberg

Plassert som venstre vingback i 5-3-2. Havnet tidvis bakpå, men skapte aldri skikkelig farlige situasjoner mot de mørkeblå. 81 minutter var nok mente trenerne, som satte inn veteranen Rolf Daniel Vikstøl til de siste minuttene.

6

Markus Solbakken

Skaper lite framover, men det er ikke hans feil. Lite bevegelser rundt seg gir vanskelige arbeidsforhold for midtbanespilleren, som stort sett leverte varene defensivt mot serielederen. De offensive bidragene viste fotballforståelsen til Vikings nye ballfordeler.

4

Harald Nilsen Tangen

Klarte ikke å prege kampen slik han ønsket i første omgang, og ble byttet av til pause etter det som skal ha vært en smell.

6

Yann-Erik de Lanlay

Skulle gjerne vært mer involvert offensivt, men bruker erfaringen til å posisjonere seg riktig bakover. Spilte seg riktignok til to skudd etter 77 minutter, men begge gikk utenfor.

4

Kevin Kabran

Spiss i duo med Daniel Karlsbakk. Mye løping, men klarer å rote bort gode muligheter med litt for kreative løsninger. Erstattet av Mai Traore med 20 minutter igjen.

6

Daniel Karlsbakk

Med Veton Berisha ute ble det fornyet tillit for jærbuen. Skapte farligheter, men klarte ikke å omsette det til mål. Er likevel et friskt pust for de mørkeblå. Ut til fordel for Fredrik Torsteinbø etter 81 minutter.

Kristoffer Løkberg

Kom inn i pausen som erstatter for Harald Nilsen Tangen. Fikk seg en smell i foten et kvarter senere, og ble nødt å gi seg etter 19 minutter på Åråsen. For kort spilletid til å bli vurdert.

Samúel Fridjónsson

Erstattet Løkberg i det 64. spilleminuttet, og fullførte kampen for Viking. Spilte ikke nok til børskarakter.

Mai Traore

Inn for Kabran etter 70 minutter. For kort tid til karakter, men nok til å gi Viking tre poeng.

Fredrik Torsteinbø

Poteten kom inn for Karlsbakk med ni minutter igjen. Tok en langt mer defensiv rolle, men fikk ikke nok tid til vurdering.

Rolf Daniel Vikstøl

Erstattet Sandberg etter 81 minutter. I kjent stil ble det gult kort, men ingen karakter på RAs børs.

Ubenyttede reserver: Arild Østbø, Simen Kvia-Egeskog, Edvin Austbø.

Mer fra Dagsavisen